Gazdaság
Rác fürdő (rác fürdő, )

Mentőövet dob a Rác fürdő beruházóinak a kormány

24.hu
24.hu

2016. 06. 15. 14:04

Korábban a témában:

A kormány a kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a budapesti Rác fürdő két, felszámolás alatt lévő beruházó cégét  – olvasható a keddi Magyar Közlönyben. Két rendelet értelmében a Rác Beruházó Befektető és Szolgáltató Kft-re, illetve a Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft-re így a csődtörvény más paragrafusai vonatkoznak, egyebek mellett vagyonfelügyelőként a kormány által kijelölt, állami felszámoló jár el.

A csődtörvény értelmében a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítheti olyan cégeket, amelyek adósságának rendezéséhez, hitelezőivel való megegyezéséhez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik, vagy amelyek esetében kiemelt gazdaságpolitikai érdek fűződik ahhoz, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárásrend szerint történjék.

A felszámolási eljárást tavaly nyáron indították el, miután a Fővárosi Közgyűlés erről döntött. A testület határozatában kimondta, hogy a Rác Fürdő és Hotel beruházással kapcsolatban a Rác Nosztalgia Kft.-vel, valamint a Rác Beruházó Kft.-vel szemben fennálló, a Fővárosi Önkormányzatot, a REK Kft.-t, valamint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-t megillető, lejárt követelést felszámolási eljárás megindítása útján szükséges érvényesíteni.

A Rác fürdő átfogó rekonstrukcióját 2002-ben kezdték meg, a felújítás 2010-ben be is fejeződött, de a fürdő máig nem nyitott ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.