Közélet

Még át sem adták a Rác fürdőt, de máris fel kellene újítani

Rac-furdo(210x140).jpg (rác fürdő, )
Rac-furdo(210x140).jpg (rác fürdő, )

Több mint 10 éve húzódik a Rác fürdő felújítása és átadása, az elavult 2010-es konstrukció miatt azonban ismét felújításra szorulhat, ami ismételten milliárdokba kerülhet – írta meg az mno.hu. A fürdőt 2002-ben zárták le, 2010-re 8 milliárd forintból újították fel, azóta viszont még egyetlen vendéget sem fogadott.

A beruházás megvalósításával megbízott, az átadás csúszásáért felelőssé tett Rác Nosztalgia Kft. 2012 szeptemberében öncsődöt jelentett, mert tulajdonosa, és egyben kezese, a Rác Beruházó Kft. fizetésképtelenné vált. A főváros 2013 őszén csődegyezségre jutott a Rác-csoporttal, így a főváros megvásárolta a beruházó hiteltartozását. Ezért cserébe a cégcsoport vállalta a fürdő és a hotel megnyitását, illetve üzemeltetését, erre azonban nem került sor, mivel a Rác Nosztalgia Kft. újabb tartozásokat halmozott fel.

Lassan őrlő malmok

A fürdő hat éve áll üresen, a portál információja szerint az amortizáció akkor méreteket öltött, hogy legalább négy-öt hónapos renoválás előzhetné csak meg az újbóli nyitást. Ráadásul a munkálatok mintegy 1,2-1,4 milliárd forintot is felemészthetnek.

A fővárosi önkormányzat és a tulajdonában lévő REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. már július 22-én kezdeményezte az illetékes törvényszéknél a felszámolási eljárás megindítását a Rác Beruházó Kft.-vel, illetve Rác Nosztalgia Kft.-vel szemben – tudatta a portállal a Főpolgármesteri Hivatal.

A lap megszólaltatotta egy csődeljárással és felszámolással foglalkozó cég munkatársát, szerinte a Fővárosi Törvényszék annyira túlterhelt, ezért a Rác fürdőt érintő felszámolás leghamarabb fél, de inkább egy év múlva mehet végbe.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik