Közélet

Bizonytalan a Rác fürdő sorsa

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 11. 30. 06:14

Budapest kiemelt érdeke, hogy a Rác fürdő minél előbb megnyíljon, ám erre legkorábban a felszámolási eljárás első szakaszának lezárása után van lehetőség, írja a Magyar Idők hétfői számában.

A nyáron megindított felszámolási eljárás a fizetésképtelenségi eljárás stádiumában van, a cégbírón múlik a Rác fürdő sorsa, közölte a napilappal a Főpolgármesteri Hivatal.

A fürdő felújítása 2010 körül 8 milliárd forintból készült el, 2012 szeptemberében azonban a Rác Nosztalgia Kft. csődeljárást kezdeményezett maga ellen.

“Sajnálatos módon a csődegyezségben vállalt fizetési és megnyitási kötelezettségének a Rác Nosztalgia Kft. nem tudott eleget tenni az elmúlt időszakban, lejárt követelések halmozódtak fel, ezért a projekt lezárása gyakorlatilag ellehetetlenül a beruházók érdekkörében felmerülő finanszírozási nehézségek miatt”, olvasható a Magyar Időkben.

A fürdő minél előbbi megnyitása azért is egyre sürgetőbb, mert a fővárosi gyógyfürdők látogatottsága évről évre rekordokat döntöget és szükség van a kapacitások bővítésére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.