Gazdaság

Heti egymillió csirkét vágnak le Kisvárdán

November 1-jétől már két műszakban vágják a csirkéket a hazai baromfitenyésztő és -feldolgozó piac legfőbb szereplője, a Master Good kisvárdai üzemében – nyilatkozta a 24.hu-nak adott interjújában a cégcsoport alapító tulajdonosa.

Bárány László elmondta: a két műszakos vágási rend bevezetésére azért volt szükség, mert amikor elérték a mostani évi 37-38 milliós brojlercsirke vágási mennyiséget, akkor látszott, hogy egy műszakkal nem lehet tovább növelni a volument. A második műszak bevezetése miatt eddig több mint 150 fővel növelték a munkavállalói létszámot, így a cégcsoportnál jelenleg mintegy 1500 fő dolgozik. Jövő márciusban további 200 főt vesznek fel.

Jelenleg heti 730 ezer darab csirkét vágnak az üzemben, ez a mennyiség számottevően nem fog változni 2016 márciusáig. Első lépcsőben heti 900 ezer darabra, majd 2017-től heti egymillióra emelik a vágási volument. Ez hozzávetőleg azt jelenti, hogy minden Magyarországon felnevelt és levágott csirke 40-45 százalékát a Master Good cégcsoport fogja megtermelni, feldolgozni és értékesíteni. A vágási mennyiség jelentős bővülése azért csak 2017 elejétől valósul meg, mert ehhez be kell fejezni a kisvárdai vágóüzem korszerűsítését és bővítését. Ennek eredményeként ez a vágóüzem Európa 10 legkorszerűbb és leghatékonyabb csirkevágó üzemei közé fog tartozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik