Gazdaság

Demján állja a szavát, fizet az Arcadom helyett

demjan-sandor(210x140).jpg (ingyenes)
demjan-sandor(210x140).jpg (ingyenes)

Az építőipari cég felszámolás alatt áll, és nem lesz képes a hitelezők kifizetésére. A milliárdos üzletember azonban ahogyan ígérte, saját magánvagyonával áll helyt a cége helyett.

Valamelyest megnyugodhatnak a felszámolás alá került Arcadom Építőipari Zrt. hitelezői, mert bár a cég vagyona nem lesz elég a tartozások kifizetésére, így is hozzájuthatnak a pénzükhöz. Demján Sándor ugyanis ahogyan ígérte, magánvagyonából fogja kártalanítani a korábbi partnereket – írta a vg.hu.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mekkora is a követelésállomány, de ez két-három héten belül kiderülhet, ha megkapják a felszámoló által visszaigazolt hitelezők listáját. Nagyjából 100-200 követelésről lehet szó. A hitelezőket egy faktorcégen keresztül fogják majd megkeresni. Ez a cég fog a vállalkozások helyett a hitelező helyébe lépni, és a követelések 70 százalékát fizetheti ki majd vagyonából Demján.

Egy-két hónapon belül rendeződhet a kártalanítás., melynek révén a hitelezők és alvállalkozók egy része csaknem teljes pénzéhez hozzáférhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik