Gazdaság

Demján érdekeltsége komoly gondban van

demjan-sandor(210x140).jpg (ingyenes)
demjan-sandor(210x140).jpg (ingyenes)

A felszámolóbiztos szerint a zálogjogos hitelezői igények kielégítésére is csak részben elegendőek az Arcadom Építőipari Zrt. forrásai.

Hétfőn kaptak részletes tájékoztatást a felszámolás alá került Arcadom Építőipari Zrt. hitelezői a cég vagyoni helyzetéről, peres ügyeiről, illetve az egyezségkötés, valamint a hitelezői választmány alakításának jogi lehetőségeiről – adta hírül a vg.hu. A lap szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a Demján Sándornevéhez köthető vállalkozás csak részben tudja majd kielégíteni a hitelezői igényeket. És ez még akkor is így lehet, ha egyébként minden jelenlegi követelésüket be tudják hajtani.

Demján egyébként más cégein keresztül, illetve saját vagyonából is mintegy 8 milliárd forinttal segítette korábban a cég finanszírozását. Bér- és járuléktartozásuk nincs, de a szállítóknak és alvállalkozóinak mintegy 960 millió forinttal tartoznak. Demján most is vállalta, hogy helytáll a cégért, amennyiben nem jön létre a felszámolási egyezség. Ebben az esetben saját vagyonából fizeti ki a tartozásokat, egy faktorálócégen keresztül, 70 százalékos értéken. De a felszámolás végén akár a 100 százalékos összeghez is hozzájuthatnak a nem biztosított hitelezők – írta a lap.

Ha bővebben is kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik