Gazdaság

Annyi lehet az éjjel-nappaliknak is

kisbolt(210x140).jpg (kisbolt, )
kisbolt(210x140).jpg (kisbolt, )

Úgy tűnik, a kis éjjel-nappali boltok nem fognak tudni megfelelni annak a követelménynek, hogy éjjel a tulajok közül is álljon valaki a pult mögött, így nem lesznek nyitva csak nappal.

Egy éjjel-nappali üzletlánc tulajdonosa mondta a vg.hu-nak, hogy 25 üzletükből 16-ot valószínűleg be kell majd zárniuk, mert nem tudják megoldani, hogy éjszaka (este 10 és reggel 6 óra között) a tulajdonos vagy a hozzátartozója is ott legyen a pult mögött. A többi 9 üzletre is csak azért nem kerül lakat, mert azok a világörökségi területen vannak, így mentesülnek a külön szabály alól. A boltlánc vezetője egyelőre nem tudja megbecsülni, emiatt hány embert kell majd elküldenie.

Az új szabály miatt

Gondjával nincs egyedül, és az érintett vállalkozók közösen próbálnak fellépni.. Az Éjjel-nappali Üzletek Érdekvédelmi Szervezetének vezetője, Papp András azt nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy ezekben a kis boltokban szinte kilencven százalékban magyar tulajdonosok vállalkoznak. És nem értik, hogy ha a kormánynak a fő célkitűzése az volt, hogy a családokat és az ilyen kisvállalkozásokat támogassa, akkor miért az éjszakai tilalom.

Abban bíznak, hogy a kormányrendeletben végül lesz majd enyhítés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik