Gazdaság

A lottózók és a posták is bezárhatnak

lottó (lottó)
lottó (lottó)

Úgy tűnik, állami cégeket is negatívan érinthet a vasárnapi zárva tartásról szóló jogszabály.

Az állami Magyar Postát és a Szerencsejáték Zrt-t is kiszolgáló egységeit is érintheti a vasárnapi zárva tartásról intézkedő törvény – adta hírül a vg.hu.

Vasárnapi posták, csomagátvételi pontok

Vasárnapi tilalom

Az ok, hogy a Magyar Posta Zrt. jelenleg országosan 29 olyan postát üzemeltet, amelyek vasárnap is nyitva tartanak. Az állami cég már vizsgálja a törvény alkalmazásával kapcsolatos intézkedéseket, feladatokat – közölték a lappal. Hozzátették azt is: vasárnap nem helyeznek el csomagot a csomagautomatákba, de a küldemények 0-24 órában, a hét minden napján átvehetők, a Mol PostaPontokon pedig a töltőállomás nyitvatartási idejéhez igazodva lehet hozzájutni a feladott küldeményekhez.

Ez azért is érdekes, mert mint szerdai cikkünkben is felvetettük, többek között nem egyértelmű az sem, hogyan érinti a vasárnapi tilalom a csomagautomatákat és átvételi pontokat.

A lottózók is bezárhatnak

Az állami Szerencsejáték Zrt. szintén érintett, mivel vannak olyan egységeik (pl. Tescókban), melyek vasárnap is nyitva tartanak. Úgy tűnik, az áruházakban lévő üzleteiket nem fogják március 15-e után vasárnap nyitva tartani. Náluk egyébként az üzletek többsége 200 négyzetméter alatti, viszont nem családtagok dolgoznak bennük, ezért úgy tűnik, a lottózókra is lakat kerül a hét hetedik napjára.

Ej, ráérünk arra még

Csütörtökön arról is beszámoltunk, hogy az NGM-nek nem igazán sürgős válaszolnia arra a rengeteg kérdésre, amit nap mint nap kapnak a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban. 

 A részleteket tartalmazó rendelet ugyanis csak majd valamikor az első negyedévben készül el. Kérdés, ez pontosan milyen határidőt jelent majd. Hiszen március 15. után viszont már alkalmazni kellene az új szabályt.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik