Gazdaság

A Wizz Air tovább terjeszkedik

Az ukrajnai Donyeckbe 2014. április 30-tól szállnak a gépeik, heti két alkalommal – közölte a légitársaság hétfőn.

Új járatot indít a Wizz AirBudapestről az ukrajnai Donyeckbe 2014. április 30-tól, hetente kétszer. A légitársaság hétfői közleménye szerint a Wizz Air új járatával közvetlenül elérhető Kelet-Ukrajna és az ország egyik legnagyobb városa, amely egyben üzleti központ is.

Ez a Wizz Air második ukrajnai járata, a cég Kijevbe is közlekedtet járatokat. A várakozások szerint az új útvonal hozzájárulhat a magyar turizmus bővüléséhez is.

“Donyeck Ukrajna ötödik legnagyobb városa és Kelet-Ukrajna fontos ipari központja. Arra számítunk, hogy a magyar üzleti és szabadidős utazók vonzónak találják majd, hogy felfedezzék a Wizz Air újabb keleti útvonalát, miközben az ukrán utasok számára megfizethető áron tesszük elérhetővé Magyarországot” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője a közlemény szerint.

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, 45 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 19 állomásról, több mint 295 útvonalon, 95 desztinációval, 35 országba. A Wizz Air 1700 szakembert foglalkoztat, 2012-ben több mint 12 millió utas választotta a légitársaságot.

Az új járattal a Wizz Air Magyarországról 37 útvonalat kínál 2014-ben. December közepén jelentették be, hogy 2014. június 14-én megkezdik az új Budapest-Alicante (Spanyolország) útvonal üzemeltetését, és sűrítik a brüsszeli és a stockholmi járatokat a magyar fővárosból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik