Gazdaság

Hatalmas üzletet kötött a Wizz Air Kínában

wizzair (wizzair, )
wizzair (wizzair, )

A Wizz Air bejelentette, hogy vásárlási és visszlízingmegállapodást kötött kína legnagyobb lízingvállalatával hat darab új Airbus A320-as repülőgép finanszírozására. A mai listaáron 164 milliárd forintra értékelt gépeket a tervek szerint 2014-ben és 2015-ben szállítják le.

“A Wizz Air és a CDB Leasing finanszírozási megállapodása újabb járatindítási lehetőségeket biztosít a Wizz Air számára, hiszen általa a légitársaság újabb hat repülőgép beszerzését tudja finanszírozni. Ezzel a Wizz Air rendelkezik majd Európa legfiatalabb flottájával” – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos.

A Wizz Air közleményéből kiderül, a CDB Leasing a legnagyobb kínai lízingvállalat, mind a jegyzett alaptőke, mind az eszközérték alapján. A teljes repülőgép eszközértéke alapján a világ 10 legnagyobb légiközlekedési lízingvállalata közé tartozik.

Szijjártó Péter, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos egyebek mellett az egészségügyi együttműködést és a kereskedelmi kapcsolatok javítását szolgáló megállapodásokat írt alá szerdán pekingi tárgyalásai alkalmából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik