Gazdaság

Budapesten egy év kerül annyiba, mint Hongkongban 10 nap

kozvilagitas-Budapesten(960x640)(1).jpg (budapest, közvilágítás, )
kozvilagitas-Budapesten(960x640)(1).jpg (budapest, közvilágítás, )

Az első osztályú ingatlanok bérleti díjai nem emelkedtek jelentősen a magyar fővárosban,

Hongkong továbbra is a világ legdrágább kiskereskedelmiáruház-piaca, a bérleti díjak 150 százalékkal magasabbak a New York-inál és 400 százalékkal haladják meg a londoni és a párizsi árakat, a budapesti éves bérleti díj pedig csak 10 napra elég Hongkongban – derül ki a CBRE ingatlan-tanácsadó legfrissebb adataiból.

A CBRE legfrissebb negyedéves kutatása a nemzetközi kiskereskedelmi láncok erős ingatlankeresletét mutatja. Miután a fejlesztések visszafogottak, a bérleti díjak rekordmagasságokba emelkedtek – áll a közleményben.

Az olyan városok, mint Hongkong, New York, London vagy Párizs továbbra is előkelő helyen szerepelnek a kereskedők hosszú távú terjeszkedési stratégiájában. A világ második legdrágább kiskereskedelmi üzleti ingatlanpiaca New York, 24 944 euró/négyzetméter/év bérleti díjjal, ahol számos amerikai és nemzetközi lánc nyitott új üzletet 2012-ben. Európa legdrágább városa London 8843 és Párizs 8820 euróval.

Szemben a globális trendekkel – ahol a vegyesen alakuló gazdasági mutatók mellett is emelkednek az első osztályú ingatlanok bérleti díjai – Budapesten a szűk piac miatt a bérleti díjak a 1020 euró/négyzetméter/év szinten ragadtak. Nem sok új kereskedő jelenik meg a magyar fővárosban, és a működési költségek optimalizálása is folyik, ami lefelé nyomja még az első osztályú ingatlanok bérleti díjait is. Így a budapesti kiskereskedelmi üzleti ingatlanpiac alkalmi vételeket kínál az európai színtéren, a minőségi területeken – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik