Gazdaság

Csak a márciusi kötelező tarifákat függesztették fel

kárfelmérés (kárfelmérés, baleset, kár, biztosítás, )
kárfelmérés (kárfelmérés, baleset, kár, biztosítás, )

A január 1-jétől érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlatokat nem érinti a PSZÁF-határozat.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete határozata alapján hat biztosító a 2013. január 1-jétől érvényes tarifái szerint továbbra is befogadhat  kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) ajánlatot, de a felügyelet felfüggesztette a 2013. március 4-étől meghirdetett  tarifák bevezetését.

A felfüggesztések azért történtek, mert a PSZÁF szerint kármentességi kedvezményt nem nyújthatnak a biztosítók – közölte szerdán a Magyar Biztosítok Szövetsége.

A biztosítók szövetsége  cáfolta az MTI korábbi hírét, amely szerint a hat biztosító – az Allianz, a Generali-Providencia, a K&H, a Magyar Posta és a Wáberer Hungária, valamint a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület január 18-tól nem fogadhat be a meghirdetett tarifája alapján kgfb-ajánlatot.

A Mabisz elmondta, hogy a PSZÁF tájékoztatása szerint a tarifa visszavonása azt jelenti, hogy az érintett biztosítók továbbra is a korábbi, a 2012 végi kampányban  meghirdetett (2013. január 1-jétől érvényes) tarifa alapján fogadhatják be az ajánlatokat.

Mint korábban megírtuk, a kármentes autósok részére megalkotott B10 feletti B10+, és B10++ kategóriák ellen eddig nem volt kifogása a felügyeletnek. Előzőleg olyan hírek jelentek meg, hogy a változtatással olyanok kaphatnak olcsóbb biztosítást, akik vért adnak vagy autósújságra fizetnek elő, az éveken át balesetmentes vezetők viszont díjemelkedésre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik