Gazdaság

Hat biztosítóval visszavonatták a kgfb tarifáját

vezetes(960x640)(3).jpg (vezetés, )
vezetes(960x640)(3).jpg (vezetés, )

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) határozata alapján hat biztosító január 18-tól nem fogadhat be – a meghirdetett tarifája alapján – kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) ajánlatot.

Az információ a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján jelent meg, az MTI pedig piaci forrásból úgy értesült, a tíznél több bónuszosztály alkalmazását kifogásolta a PSZÁF az Allianz, a Generali-Providencia, a K&H, a Magyar Posta és a Wáberer Hungária Biztosítónál, valamint a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél.

Az érintett biztosítók az évközi változtatás év elejétől érvényes lehetőségével élve már módosították a január első napján hatályos kgfb-tarifájukat. Akik a meghirdetett tarifánál maradtak, és használták a B (bónusz) 10 fokozaton túl a B+ illetve a B++ besorolásokat is, azokat most nem érintik a felügyeleti határozatok.

A MABISZ honlapján szerepelnek a PSZÁF határozatok számai, a határozatok azonban eddig nem kerültek fel a felügyelet honlapjára. A PSZÁF illetékese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a határozatokat csak a hivatalos közzététel után kommentálják.

Mint korábban megírtuk, a kármentes autósok részére megalkotott B10  feletti B10+, és B10++ kategóriák ellen eddig nem volt kifogása a felügyeletnek. Előzőleg olyan hírek jelentek meg, hogy a változtatással olyanok kaphatnak olcsóbb biztosítást, akik vért adnak vagy autósújságra fizetnek elő, az éveken át balesetmentes vezetők viszont díjemelkedésre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik