Gazdaság

Így spórolhat a sütésnél, főzésnél

Nemsokára teljes gőzzel beindul a karácsonyi süti és ételkészítés. Íme, 4 tipp, hogyan lehet takarékosan elkészíteni a finomságokat.

Az ünnepi ebéd, vacsora elkészítése több órás konyhai munkát, sütést, főzést jelent többnyire. Nem mindegy ilyenkor sem, hogy mennyit fogyaszt a tűzhelyünk. Ha néhány dologra odafigyelünk, akkor érezhető megtakarítást érhetünk el – hívja fel a figyelmet a Tigáz.

  • Figyeljünk rá, hogy főzésnél és sütésnél a gázlángot minden esetben akkorára állítsuk be a gáztűzhely szabályozó gombjaival, hogy a láng ne legyen nagyobb az edénynél. A gázláng ugyanis a legtöbb hőt a lángcsúcsnál adja át.
  • Ha az étel felforrt, azonnal állítsuk a gázcsapot takaréklángra. Így gázt takaríthatunk meg. Az étel pedig továbbra is fövésben marad és nem fut ki!
  • A gáztűzhelyeket rendszeresen tisztítani kell. Időnként le kell emelni az égőfedőket, és el kell távolítani a szennyeződéseket (persze érdemes a tűzhely egyéb részeit is tisztán tartani). Így nemcsak a sütés és főzés válik könnyebbé a karbantartott, jobban szabályozható készülékeken, hanem a gázfogyasztással is tudunk takarékoskodni.
  • Ha a gáztűzhely erősen kormoz a főzésnél, hívjunk szerelőt, mert a készülék beállításra szorul. A javítás után az égés hatásfoka is nagymértékben javulni fog, ami megtakarítást eredményezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik