Gazdaság

Sutba dobták a nyakkendőt

nyakkendő (nyakkendő, )
nyakkendő (nyakkendő, )

Lazább ruhában járhatnak munkába a nagy melegben a tigázosok, ami kényelmesebb nekik. Nem mellesleg spórolhat a gázszolgáltató a klímán.

Június 4-től ismét nyakkendő és zakó nélkül jár(hat)nak munkahelyükre a Tigáz dolgozói. Az „Eni leveszi a nyakkendőt” elnevezésű energiatakarékossági kezdeményezés már évek óta sikeres a cégnél, mind a 70 országban, s a Tigáz 1600 dolgozója is részt vesz benne.

A lazább öltözet programja szeptemberig tart. Lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy nyáriasabb ruházatot válasszanak, de megtartva a munkahelyhez illő stílust. Ez azt jelenti, hogy például nem viselnek zakót és nyakkendőt, kivéve, ha vállalaton kívüli vagy külső személyekkel van megbeszélésük.

Azáltal, hogy az energetikai vállalat dolgozói a nyári időszakban könnyebb ruházatot választanak, hozzájárulnak a klímaberendezések környezettudatosabb és ésszerűbb használatához, a villamosenergia-felhasználás csökkentéséhez, valamint a CO2 kibocsátás mérsékléséhez is.

Az irodákban ugyanis a lazább öltözet mellett 1°C-kal magasabb hőmérsékletet tudnak beállítani a klímán. Ezzel pedig 125 család 4 évi energiafelhasználását takaríthatják meg.

Amin arról írtunk, a vállalat típusától is függ az, hogy milyen ruhát kell viselni kánikulában, de van néhány kötelező szabály.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik