Gazdaság

Erősen zárja a hetet a forint

Tartotta erős pozícióját pénteken a forint, a délután 5 órakor jegyzett 287,27 forintos euróárfolyam alig tért el az előző nap délutáni 287,14 forintos ártól.

Reggel gyengüléssel indult a forint kereskedése, 289 Ft közeli árfolyamon is jegyezték az eurót. A gyengülést egyrészt Spanyolország leminősítése, másrészt az váltotta ki, hogy Iryna Ivaschenko, az IMF budapesti képviseletének vezetője csütörtökön este azt közölte az MTI-vel, hogy a valutaalap akkor kezdi meg a hiteltárgyalásokat Magyarországgal, ha a megfelelő lépések megtörténnek az MNB függetlenségének biztosítására.

A reggeli gyengülés után korrigált az árfolyam, és délután már az előző napi szinten jegyezték az eurót.
A kereskedők csendes napról számoltak be, a piacon kivárás volt érzékelhető a négynapos hétvége előtt. Arra számítanak, hogy szerdáig nem változik lényegesen a forint jegyzése a nemzetközi devizapiaci kereskedelemben, és szerdán is 287 forint körüli szinten lesz az euró jegyzése.

A svájci frankot 239,13 forinton jegyezték péntek délután az előző napi 239,45 forint után. A dollár 216,70 forintot ért a csütörtöki délutáni 217,55 forint után. A japán jen jegyzése 2,6938 forint volt 2,6930 forint után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik