Gazdaság

Kasszapénz: az egészség ráver a nyugdíjra?

Mára jobban megéri az egészségpénztár, mint az önkéntes nyugdíjpénztár – írja az énpénzem.hu.

A gazdasági portál szerint az átlagosan befizetett 5-6 ezer forintos havi díjnál is akadnak egészségpénztárak, amelyeknél a legdrágább nyugdíjkasszákhoz képest jobban megéri a befizetés. Tízezer forint felett pedig minden nyugdíjpénztárnál van olcsóbb egészségkassza.

A jelenség azért furcsa, mert az egészségpénztárakból folyamatosan költenek a tagok, a számlák nyilvántartása, kezelése, a kapcsolattartás a számtalan munkáltatói és szolgáltatói partnerrel egyértelműen növeli a költségeket. A nyugdíjpénztáraknál ezzel szemben szinte kizárólag a vagyonkezelés jelent teendőt. A pénz ráadásul itt sokáig nem hozzáférhető a tagoknak, szemben az azonnali költés lehetőségét biztosító egészségpénztárakkal – teszi hozzá az énpénzem.hu.

Mint korábban a Hír24 is megírta, a szigorítások ellenére jól teljesítenek a független egészségpénztárak. Lukács Marianna, a Patikapénztár vezetője szerint az egyre több belépő annak köszönhető, hogy az egészségpénztári egyenleg azonnal és az ország több ezer elfogadóhelyén felhasználható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik