Gazdaság

Gyógyszerre is költhető cafetéria

Durbák Ildikó

2012. 02. 21. 10:44

A szigorítások ellenére jól teljesítenek a független egészségpénztárak. Az egyiknél például megnégyszereződött az új belépők száma.

Korábban a témában:

A Patika Egészségpénztárba és a prémium Új Pillér Egészségpénztárba belépő tagok száma négyszeresére nőtt. A belépési igények feldolgozása még folyamatban van, de az már bizonyos, hogy az idén négyezernél is több új tagnak postázták a patikakártyát – közölte az egészségpénztár. Ugyanennyire tehető azok száma is, akik javára már megkötötték a munkáltatói szerződést, és folyamatban van az első tagdíj utalása. Az egészségkártya előnye, hogy az erre utalt összeg többek között gyógyszerekre, orvosi ellátásra vagy akár szemüvegre is fordítható.

Lukács Marianna, a Patikapénztár vezetője szerint a magas számú belépést az indokolja, hogy az egészségpénztári egyenleg azonnal és az ország több ezer elfogadóhelyén felhasználható. Ez a tényező az új cafetéria elemek (Erzsébet-utalvány, SZÉP Kártya) bevezetésével kapcsolatos bizonytalanságok miatt jelentősen felértékelődött a munkaadók és munkavállalók körében egyaránt – tette hozzá.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időkben a piaci szakértők felmérései rendre a cafetéria népszerűségének csökkenését mutatják (az elemzések 13-35 százalékos visszaesést valószínűsítenek), a Patika tapasztalata szerint a szigorításoknak nem volt negatív hatása az egészségpénztárakra. Bár a PSZÁF ide vonatkozó jelentésére még várni kell, Lukács Marianna abban bízik, hogy nem vált ketté az egészségpénztári szektor, ugyanis félő, hogy a banki hátterű pénztárak a SZÉP Kártya térnyerése miatt eddig is jelentős visszaesést szenvedtek el, piaci részesedésük pedig csökkent.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.