Gazdaság

Csányi a túlhatalomról

A túlhatalom veszélyeiről, a bankadó gazdaságot bénító hatásáról és a devizahitelesek megmentéséről is beszélt Csányi Sándor OTP-vezér a Heti Válasznak.

A túl nagy hatalom leginkább azokra veszélyes, akik gyakorolják, mert könnyebben és gyorsabban hoznak meg döntéseket, s kevés időt fordítanak az előkészítésükre – nyilatkozta a Heti Válasz legfrissebb számában Csányi Sándor.

Az OTP elnök-vezérigazgatója a lapnak elmondta: a bankadó bevezetése elkerülhetetlen volt, meghosszabbítása viszont káros a gazdaság egészére: a banki hitelezés máris befagyott, ami jelentősen rontja a növekedés esélyeit.

Csányi Sándor a Heti Válasznak azt mondta: a devizahiteleseket megsegítő, most körvonalazódó csomagot korrektnek tartja, mert a bankok maguk is felelősek a mostani helyzet kialakulásáért, de a devizaadósokat elsősorban nem a pénzintézetektől, hanem a gazdaságpolitika mindenkori alakítóitól kell megvédeni.

Az interjúból kiderül: Csányi Sándor Patai Mihályt, az UniCredit első emberét látná szívesen a bankszövetség élén.

(A Heti Válasz legfrissebb számában megjelenő interjúban a fenti témákon túl szó esik fociról, az UD Zrt. ügyéről, és a hazai sertéstenyésztés helyzetéről is.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik