Gazdaság

900 milliárd forint jut vállalkozásfejlesztésre

A következő három évben évente 300-300 milliárd forint, összesen 900 milliárd összegű uniós forrásra pályázhatnak a vállalkozások - mondta Cséfalvay Zoltán.

Sikerre az a vállalkozás számíthat, amely adózó munkahelyet teremt vagy tart meg – mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön a Világgazdaság által szervezett budapesti konferencián.

A kormány stabil, a következő négy évre szóló, változatlan feltételű pályázati rendszert kíván teremteni a hét kiemelt területet tartalmazó Új Széchenyi Terv keretében, amely olyan egyszerűvé válik, hogy “a pályázati iparág akár feleslegessé is válhat” – hangsúlyozta az államtitkár.

Cséfalvay Zoltán elmondta: a jelenlegi 22 féle hitel- és garanciaterméket egyszerűsíteni kívánja a kormányzat a január 15-én induló pályázati rendszerben.

Három pályázati modellt vázolt fel az államtitkár: a kis összegű technológia fejlesztési pályázat 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 1-15 millió forintos támogatáshoz juthat, a komplex technológia fejlesztés 50 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-100 millió forinttal támogatható, míg az egészségipar és a zöldipar projektjeinél 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-200 millió forintos támogatáshoz juthatnak a pályázók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik