Gazdaság

Keletnémet autógyártás? Pedig létezik.

Kevesen tudják, de két orrmotoros Porsche is Lipcsében lényegül át alkatrészekből autóvá. De még milyenekké!

A 400 embert foglalkoztató gyárban kizárólag megrendelésre termelnek. Naponta 200 darab Panamera és Cayenne születik csíramentes környezetben, a megrendelő óhajait figyelembe véve. A karosszéria Hannoverből, a motor Stuttgartból érkezik, hogy aztán a nyugati országrésznél jóval alacsonyabb bérezési igénnyel rendelkező „szalagmunkások” autót készítsenek belőle.

Lipcse persze nem csak a gyárnak ad otthont. A termelőegység mellett van itt látogatóközpont is, melyben megtekinthető az, ami már történelem és az, ami majd a jövő. A shopban pedig be is vásárolhatunk, ha a belépőjegy megvétele után még mindig maradt a zsebpénzünkből legalább 40 euró.

A fő látványosság mégis csak a tesztpálya, melyet bármelyik földi halandó igénybe vehet, hogy megfutasson egyet valamelyik most gyártott változatból, és amelyen tulajdonképpen minden autó megtesz pár kört, mielőtt a kereskedésbe kerülne. Hogy a 3,7 kilométer hosszú pályán milyen érzés körözni egy olyan autóval, melyben 400 ló vágtat, megtudható a Vezess.hu cikkéből.

AJÁNLOTT LINKEK:

A keletnémet autógyártás feltámadása – Porschék Lipcsében (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik