Gazdaság

Negatív nyitás várható a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,15 pontos csökkenéssel, 23 598,09 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,02 százalékkal gyengült.


Negatív nyitást várnak az elemzők kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője mínuszos nyitásra számít a BÉT-en, miután az amerikai tőzsdeindexek negatív tartományban zártak, és gyengültek az ázsiai piacok is. Az elemző szerint napközben növekedhet a piac volatilitása az eurózónában, illetve az Egyesült Államokban megjelenő adatok hatására.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szintén negatív kezdést, és napközben is mérsékelt lefelé csúszást vár. Véleménye szerint a globális hangulatot befolyásoló érdemi újdonság nem jelent meg, így jelentős esés nem várható.

Az OTP-vel kapcsolatban megjegyezte, hogy a bankpapír alulteljesítő volt az utóbbi időszakban, és előbb-utóbb pozitív korrekció következhet be az árfolyamában. Hozzátette, hogy a jelenlegi árszinten már érdemes lehet elgondolkozni a papír vételén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik