Gazdaság

Kis gömböcök


Kis gömböcök 1

Elcom PSP-CS500


Lapunk megjelenésével egy időben pont kerül a Star Wars eposz végére. Miután a harmadik részből megtudjuk, hogy mese nincs, a sötét oldal aratja a végső győzelmet, feladatunknak tekintjük annak a kereskedelmi forgalomban is kapható fénykardnak a bemutatását, amely nagyban hozzájárult a birodalmi erők sikeréhez. Noha mi sem vonjuk kétségbe, hogy egy Star Wars-rajongó háztartásában alapvető felszerelés a lézerkard, azzal nyilván mindenki egyetért, hogy jobb, ha az ember egy olyat birtokol a harci eszközből, amelyhez gyakorlógömb is tartozik. Nos, örömmel jelentjük, a gyakorlatozás immár bárki számára hozzáférhető.


Elcom PSP-CS500


Kinek? Utazóknak.
Mennyiért? Egyelőre nem ismert.
+ Több színben kapható.
– Nincs hír európai forgalmazásról.


Elég hozzá egy tévé, illetve az említett szett, de mielőtt bárkinek illúziói lennének, előrebocsátjuk, a gömb a maga fizikai valójában a filmben látottak ellenére sem lebeg a levegőben. A televízióhoz kell csatlakoztatni, majd tévéjáték formájában lehet interakcióba lépni Yodával a vívóleckékért. Aki eleget tanult a mestertől, a gonoszok kardélre-hányását is megkísérelheti a fényérzékelős karddal, aminek forgatásával természetesen csak a levegőt pofozgatja a vállalkozó szellemű játékos.



Kis gömböcök 2

Sony Ericsson ROB-1


Gömb alakot ölt az az eszköz is, amelynek a szétnyitása után derül csak ki, hogy az tulajdonképpen egy hangszóró. A formatervezett japán terméknek az MP3 lejátszóval utazók vehetik hasznát. A célállomáson, például egy hotelszobában ugyanis bármilyen zenegépnek hasznos kiegészítője lehet a 16 centiméternyi kábellel megtoldott berendezés.
Ugyancsak a gömbformát választotta a Sony Ericsson új, Bluetooth-vezérlésű, kerekeken közlekedő fényképezőgépéhez, amely 50 méteren belül mindazt megjeleníti a telefon kijelzőjén, amit lát. A ROB-1 nevű termék a telefon joystickje vagy billentyűi segítségével irányítható.


Sony Ericsson ROB-1

Kinek? Az innovatív megoldások híveinek.
Mennyiért? Nem ismert, 2005 harmadik negyedévétől kapható.
+ Nagy látószög.
– 50 méteres hatótávolság.

A guruló fényképezőgép átmérője 11 centiméter, előre-hátra mozgatható, benéz a sarkok mögé, helyben megfordul, és felfelé 70, lefelé 20 fokos szögben képes megdönteni beépített kameráját. Elülső oldalán található nagyteljesítményű lámpájának köszönhetően akár sötét helyeken is használható. Belső memóriája pedig nagy mennyiségű felvétel tárolására képes, mielőtt a képek a telefonon vagy a számítógépen landolnának.



Kis gömböcök 3

Hasbro fénykard


 


Hasbro fénykard

Kinek? Leendő Jedi-lovagoknak.
Mennyiért? 50 dollár.
+ A küzdelem több karakterrel is lehetséges.
– Magyarországon nem kapható, internetes áruházaknál viszont megrendelhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik