Gazdaság

Irodaház kategória III. díj

Épület: Market Rt. Irodaház Helyszín: Budapest, XI. kerület, Bogdánffy utca 6. Felelős tervezők: Kocsis Ágnes (Schön Építész Iroda) és Schüller Ferenc (Schüller és Társa Építésziroda) Építtető: Market Rt.

Irodaház kategória  III. díj 1A neves kivitelező cég, a Market Rt., új központját egy hosszú évekig használaton kívüli álló épületben alakította ki. A különleges gonddal kivitelezett épület egyedi szerkezetével, átlátható terek kialakításával kívánja reprezentálni a cég saját kivitelezői munkájának kimagasló színvonalát. Ezért kaptak nagy hangsúlyt – az irodaházaktól általánosan elvárt egyszerűségen és gazdaságosságon kívül – a látványos építészeti megoldások. Ezek a szempontok határozták meg az átalakítás koncepcióját. Esetünkben egyértelmű, hogy minden a székház minőségére fordított pluszforint a potenciális megrendelők meggyőzéséhez szükséges energiát és időt csökkenti majd, bizalmat épít, így haszna van.

Irodaház kategória  III. díj 2A kétszintes előcsarnokba érkező vendéget izgalmas élmények érik, a főhomlokzat üvegfelülete mentén futó lépcső vagy a téren átívelő híd nagyvonalúsága megragadják a figyelmet. És éppen ez a cél. A munka két jól elkülönülő szinten folyik: a földszinti irodában az építésvezetők, az emeleten a cégvezetők dolgoznak. Az előtérből nyíló irodába mozgatható üvegfalon keresztül lehet bejutni. A fogadócsarnok ridegebb felületei után az itt használt világos faanyagok megteremtik a munkához alkalmas légkört. A felső szinten található exkluzív tárgyaló és vezetői irodák mind anyaghasználatukban, mind kialakításukban merészek és elegánsak. Az épület érdekessége, hogy egy eredetileg be nem tervezett átalakítás – az eredeti tartószerkezetek megbontása – jelentősen megnövelte és impozánsabbá tette a belső teret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik