Elmondta egy légiutas-kísérő, miért nem segítenek a poggyász pakolásánál a repülőgépen

Nem arról van szó, hogy lusták lennének vagy rosszul végeznék a munkájukat.

Előfordult már önnel, hogy a nehéz csomagját próbálta betuszkolni egy repülőgép poggyásztartójába, és nem értette, a légiutas-kísérők miért nem segítenek? Nem arról van szó, hogy lusták vagy nem végzik jól a munkájukat. Egy stewardess most elmondta, jó oka van annak, hogy nem segítik ki az utasokat.

Cierra Mistt a TikTokon tett közzé egy videót, amelyben leleplezte a légiutas-kísérők titkát.

@cierra_mistt

flight attendant secrets are officially back! ✈️

♬ original sound - Cierra Mistt

Azt mondta, a stewardessek egészen addig nem kezdenek el pénzt keresni, amíg minden utas a fel nem jut a fedélzetre és a gép ajtaja be nem csukódik. Ezért persze még segíthetnének, viszont, ha megsérülnek közben, akkor nem kapnak kártérítést, mivel még nem „ketyeg” a munkaórájuk.

Mistt amerikai légitársaságnál dolgozik, tehát csak a saját munkahelyéről tud beszélni, állításait mindenesetre megerősítette egy másik stewardess is.

Mindenki azt hiszi, hogy a légiutas-kísérő feladata, hogy a poggyászt a tartóba tegye, de nem az. Valójában a mi légitársaságunk és egy csomó másik is azt mondja, hogy ne csináljuk ezt, mert lesérülhetünk tőle, és még csak nem is vagyunk biztosítva

– mondta Kat Kamalani.

A kommentelők közül sokan megdöbbenésüket fejezték ki, a többség szerint a stewardessek már akkor dolgoznak, amikor felengedik az embereket a gépre.