Kovács „Kokó” István: A Fideszre szavaztam, elvárom, hogy ők képviseljék a legjobban az etikai és morális értékeket, amiért támogatom őket

Szerinte a Sztárbox pedig kiváló műsor ahhoz, hogy a boksz újra nagyon népszerű lehessen a civilek körében.

A Demokratának adott hosszú interjút Kovács „Kokó” István, melyet a Blikk szemlézett. A korábbi világbajnok bokszoló kitért a Sztárbox című műsorra, melyben szakmai kommentátorként tevékenykedik. Azzal kapcsolatban, hogy mi a műsor valódi célja, így beszélt:

Miért baj, ha valaki azért szurkol, hogy üssenek ki valakit? Az emberek szeretik és kíváncsiak a drámára, és ha azt a drámát a kedvenc sztárjuk – vagy épp ellenkezőleg egy ellenszenves személy szolgáltatja –, akkor az remek szórakozás

– kezdi Kokó, majd hozzáteszi:

„Egy biztos, az ökölvívásról beszél az egész ország, újra a közbeszéd tárgya a bunyó. Hallom a sok fanyalgót, akik még soha nem tettek semmit, de sziklaszilárd véleményük van arról, hogy ez a sport megcsúfolása, én viszont inkább azt látom, hogy megteltek a boksztermek, a sportszerboltokban pedig már nem lehet bokszkesztyűt kapni, újra menő lett az ökölvívás. A celebek nem lettek kész bokszolók, de bokszolnak.”

Kokó szerint a celebeknél „nincs jobb hírvivője” a magyar boksznak, mert beszélnek és írnak róla, sőt, többen a műsor után is edzésben maradtak.

Az interjú egy pontján a politika is szóba került, miután állítólag Kovács azt mondta korábban a Hír TV egyik műsorában, hogy „ő nem fideszes”. Szerinte kétségtelen, hogy félreértelmezték a szavait.

Azt mondtam akkor, hogy nem úgy vagyok fideszes, ahogy a világ gondolkodik egy fideszesről. A fideszes talán mindennel egyetért, amit a kormány csinál, én nem értek egyet mindennel. Kritikusa vagyok annak a kormánynak, amelyre mindig is szavazok. Ha ez elég ahhoz, hogy fideszesnek hívjanak, akkor fideszes vagyok, de engem nem a párthűség vezérel, hanem az értékrendem. (…) Mivel a Fideszre szavaztam, elvárom tőlük, hogy ők képviseljék a legjobban azon etikai és morális értékeket, amelyek miatt őket támogatom.

Kapcsolódó
Két pontozásos győzelem, egy technikai KO – képeken a Sztárbox második negyeddöntője
Vasárnap újabb mérkőzésekkel folytatódott a Sztárbox: a második negyeddöntőben elsőkként Papp Dorci és Schóbert Lara léptek ringbe a női pehelysúly-kategória versenyzőiként, őket követte férfi középsúlyban Szecsei Valter és Danny Blue, majd Németh Kristóf és Lmen Prala zárták a versenynapot a férfi nehézsúly-mezőny indulóiként. Galéria.