Horváth Lajos Ottó újra forgat

A mi kis falunkban a sérüléséhez alakították a szerepét.

A minap a Fókusz egyik riportjából derült ki, hogy Horváth Lajos Ottó ismét forgat – A mi kis falunk szereplői közé tért vissza püspökként. A színésznek több hónap kihagyás után ez az első munkája azóta, hogy 2023 novemberében (Szász Júliával együtt) megsérült a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia című előadás díszleteiben.

Mint mondja, jól van, és noha nem hiányzott neki a forgatás, mert mással volt elfoglalva, örül, hogy visszatérhetett – ahogyan a kollégái is örömmel látták őt viszont.

Nem voltak nekem lelki sebeim. Próbáltak ütni lelki sebeket, de azokat igyekeztem hamarost elhárítani. Jól vagyok, maradjunk ennyibe

– fogalmazott a Fókusz stábjának Horváth.

A mi kis falunk kreátora, Kapitány Iván elmondta, hogy a baleset miatt nem akarták kiírni a sorozatból a színész karakterét, ezért a sérüléséhez alakították a szerepét.

Amikor a történetet elkezdtük írni, akkor még elég kétséges volt az állapota, hogy tudja-e rendesen használni a kezét, ezért úgy gondoltuk, hogy akkor használjuk ezt az adottságot. (…) Az élet adta az ötletet, de most már hála a Jóistennek jól van, tehát tudná használni a kezét, de most már így hagytuk

– magyarázta Kapitány.

A műsorban Horváth Lajos Ottó jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán is megszólalt, aki elárulta: elkészült a második szakértői vélemény, ami alapján egyértelmű, hogy a színész a balesetben maradandó fogyatékosságot, illetve egészségromlást szenvedett, a kézszorító ereje pedig már sosem lesz 100 százalékos.

Igen magas százalékban elmarad az elvárttól, és ez egy színművész esetén különösen nagy sérelem

– osztotta meg az ügyvéd, hozzátéve: a sérelemdíjról és egyéb kérdésekről is szeretnének megállapodni a Nemzeti Színházzal, így bízik abban, hogy a hónapok óta tartó egyeztetések végére hamarosan sikerül majd pontot tenni.

A színész a következő évadot a Játékszínben fogja kezdeni, majd a Centrál Színházban is fellép majd. A Játékszín próbái a jövő hónapban kezdődnek, Horváth pedig már nagyon várja, hogy ismét színházi közegben lehessen, ugyanis azt szereti a legjobban. Azt pedig reméli, hogy A Da Vinci-kód bemutatójának idejére végleg lezárul életének egy fájdalmas fejezete.

Az élet zajlik, megy. Valami jön elénk, aztán azzal valamit kezdünk. Most ez így lesz. Kíváncsi vagyok rá. Már arra is, hogy együtt leszünk (Száz Júliával apa-lánya párost alakítanak majd februárban a Centrál Színházban – a szerk.), meg egyáltalán erre az új fejezetre.

Kapcsolódó
Maradásra bírná Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót a Centrál Színház
A Nemzeti Színházban megsérült, majd onnan távozó színészek jövő februárban állnak újra színpadra.