Zoë Kravitz úgy véli, megbántotta édesanyját, amikor 11 évesen úgy döntött, inkább apjához, Lenny Kravitzhez költözik

Utólag azt kívánja, bárcsak jobban tudta volna értékelni azt, amit Lisa Bonet tett érte.

Zoë Kravitz mindössze 3 éves volt, amikor szülei, Lisa Bonet és Lenny Kravitz 1991-ben szakítottak egymással, majd később hivatalosan is elváltak.

A 35 éves színésznő nemrég az Esquire magazinnak adott interjút, melyben arról is beszélt, hogy bűntudata van, amiért gyerekként úgy döntött, édesanyjától inkább az édesapjához költözik, akivel korábban csak évente néhányszor találkozott, Lenny Kravitz karrierje ugyanis ebben az időszakban robbant be.

Egy teljesen más univerzum forgószele volt. Hangosan és mindenféle visszafogottság nélkül élt. Mámorító volt. Aztán hazamentem ebbe a nagyon csendes, nagyon egyszerű életbe. Ez egyre nehezebbé vált

– magyarázta a Batman színésznője, akit akkoriban édesanyja szigorúan nevelt, így 11 évesen úgy döntött, inkább az apjához költözik Miamiba.

Mint mondta, a floridai élet egyszerre volt csodálatos, nyomasztó, eufórikus, és évtizedekkel később is – kissé nyugtalanító. Korlátlanul nézhette a tévét, ehette az édességeket, vásárolhatott. Mindent megtehetett, és meg is tette.

Nem arról volt szó, hogy apámat nem érdekelte. Csak más dolgokkal törődött

– fogalmazott Kravitz, aki saját bevallása szerint gyorsan felnőtt, „a csillogás pedig hamar lekopott”.

A színésznő végül arra kérte apját, hogy költözzön New Yorkba, ahová aztán neki is sikerült beilleszkednie.

A téma kapcsán elárulta: továbbra is bűntudata van, amiért annak idején elhagyta az édesanyját.

Azt hiszem, nagyon bántó volt, hogy elköltöztem tőle, hogy az apámmal lehessek, aki még csak nem is volt ott.

Hozzátette: nem arról van szó, hogy bárcsak maradt volna, de azt kívánja, bárcsak jobban tudta volna értékelni mindazt, amit Lisa Bonet érte tett:

Annyira koncentrált arra, hogy megőrizze az ártatlanságomat. A kreativitásomat. Mert tudta, milyen a világ –  hogy ezt nem kapod vissza.