Élet-Stílus

Évek óta luxushajózik egy idős pár, mert túl drága a nyugdíjasotthon

Alexander Gutkin / Getty Images
Alexander Gutkin / Getty Images
Évek óta különböző luxushajókon él egy ausztrál nyugdíjas házaspár, mert sokkal olcsóbban jönnek ki így, mintha nyugdíjasotthonban élnének.

A világjárást választotta nyugdíjas éveire egy ausztrál házaspár és elsősorban nem a kalandvágy, hanem a takarékosság vezérelte őket – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Marty és Jess Ansen 2022 júniusában indultak el egy 796 napos tengeri körutazásra kedvenc hajótársaságuk, a Princess Cruises egyik luxushajójának fedélzetén. Nem ez az első útjuk, korábban 31 hajóúton vettek már részt és összesen 1200 napot töltöttek tengeren.

Azt mondják, a hajózás költséghatékony, hiszen nem kell lakbért fizetniük, bevásárolniuk és házi munkával foglalkozniuk, hiszen megcsinálják helyettük a főzést, mosást, takarítást. Ha nyugdíjasotthonba költöznének, ahol ehhez hasonló ellátást kapnának, sokkal többet kellene fizetniük.

Marty és Jess ezen kívül imádják, minden nap máshol vannak, hogy folyamatosan történik valami érdekes körülöttük, de ezek mellett tudják tartani a napi rutinjukat is. Bár vannak gyerekeik és unokáik is, ma már a Princess személyzetének tagjait is családtagokként kezelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik