Élet-Stílus

Kajdi Csaba Novák Katalin kegyelmi döntéséről: Elröhöghetünk a génkezelt ukrán gabonán, ezen viszont nem

Szajki Bálint / 24.hu és Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu és Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A modellügynökség-tulajdonos azt mondja, rettentően zavarja, hogy a hazai véleményvezérek jelentős része nem foglal állást a témában.

A múlt pénteken derült ki, hogy Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált az intézményben, sőt megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel. A köztársasági elnök a döntésével kapcsolatban a napokban azt mondta,

minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, és ő az elé terjesztett több száz kérvényből minden esetben igyekszik körültekintően dönteni.

A témában azóta például Lilu, Rácz Jenő, illetve Novák egyik tanácsadója, Tomán Szabina is kifejtette a véleményét, nemrég pedig Kajdi Csaba is megszólalt az üggyel kapcsolatban, tette mindezt a korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében.

Ha valamire a társadalom 99,9 százaléka nemet mond, elítéli és elutasítja, az nem más, mint a pedofília. Az, hogy a köztársasági elnök asszony bármilyen kontextusban is felment egy olyan embert, aki ebben érintett, az nincsen… nem létezik

jelentkezett be közösségi oldalán a modellügynökség-tulajdonos, hangsúlyozva, hogy „elröhöghetünk a génkezelt ukrán gabonán, ezen viszont nem”.

És akkor azt mondja, »nem mondom meg«. Hát muci, ezt speciel az a kérdés, amit úgy meg kellene mondani, hogy egyébként milyen indíttatásból mented föl.

Kajdi hozzátette, szerinte az említett ügyben nagyon fontos lenne, hogy társadalmi egyetértés legyen, majd meginvitálta követőit a péntek délután kezdődő tüntetésre a Sándor-palota elé, amin ő is részt tervez venni.

Mert hogy ez az a kérdés, ami ellen fel kell lépni. Az nem lehet, hogy a köztársasági elnök kvázi visszaél a hatalmával. Nem tudom, milyen oknál fogva, de kegyelmi jogot ad valakinek ebben a kérdésben. Szóval ha valamiben, legalább ebben az egy kérdésben legyen társadalmi konszenzus. Érted? Amiben egyetértünk. Mert ugye a másik, ami rettentően zavar, hogy ismert emberek, senki nem szólal föl. Mindenki úgy van vele, hogy nekem legyen meg a munkám, nem szól szám, nem fáj fejem. Hát ez a hülye magyar mondás. Szóljál, szólaljál már meg! Családapa vagy, családanya vagy, ismert ember vagy, legyen már véleményed! Semmi társadalmi felelősségvállalás

– jelentette ki.

Orbán Viktor eközben a történtek hatására a minap alkotmánymódosítást nyújtott be a parlament elé a kormány nevében.

Kapcsolódó
Rácz Jenő: Kislányos apukaként bevallom, rettegek ebbe a fertő világba engedni a gyerekemet
A séf azt írja, megdöbbent az elmúlt időszak eseményeit olvasva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik