Élet-Stílus

Ilyen parkolók mellett talán Pityke őrmesterre sem lenne szükség

Nem ez lesz minden problémánk kulcsa, de hatásosnak tűnik.

Az autóvezetés egyik legérzékenyebb pontja a parkolás, ami a sofőrök ügyetlenségén túl a nemtörődömségükből és a gyakran nem elegendő helyek számából is eredhet. Polt Péter, Kósa Lajos vagy épp Kern András elhibázott parkolására nem biztos, hogy megoldást nyújtana az ausztráloknál felfestett parkoló (habár utóbbinál még a színész hangját kölcsönző legendás magyar rajzfilmfigura, Pityke őrmester sem tudott segíteni), viszont sok egyéb kellemetlenségtől megóvhatja az ottani járművezetőket.

A Daily Mail cikke szerint a tasmániai Glebe Hill bevásárlóközpont speciális, dupla vonallal ellátott parkolóhelyeket vezetett be, amelyek lehetővé teszik, hogy az autó ajtaja teljesen kinyíljon anélkül, hogy a szomszédos járműnek ütközne, a köztük lévő körülbelül 60 centiméteres távolságnak köszönhetően.

A legtöbb vásárlót lenyűgözte az új felfestés, hiszen így kényelmesebben tudnak kiszállni az autóból, valamint az apró koccanásoktól és horpadásoktól is kevésbé tartanak. A családi autók számára kifejezetten előnyösnek tartják ezeket a parkolókat, azonban néhányak szerint ez még mindig nem nyújt védelmet azokkal szemben, akik nem tudnak vezetni vagy pusztán nem bajlódnak autójuk megigazításával, ha az első, kevésbé sikerült parkolási manőver után két helyet is elfoglalnának egyszerre.

Tasmanian Parking Fails / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik