Szórakozás

Kern András ismét tilosban parkolt, szabálysértési eljárás indult ellene

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A színész szerint nagyon kellene egy parkoló a kedvenc körúti péksége elé, a II. kerület polgármestere viszont nem ért egyet ezzel.

Kern Andrást rövid időn belül másodjára kapták tilosban parkoláson: a színművész autójáról először 2021 januárjában készített fotót egy járókelő a Margit körút sarkán, mikor Kern – a zebrán áthajtva – felment a járdára és leparkolt egy pékség bejárata előtt, hogy vásárolhasson az üzletben. Szinte ugyanez a jelenet ismétlődött meg idén szeptemberben, amikor is a színész úgy nyilatkozott, szerinte nagyon kellene oda egy pakoló, mert tapasztalatai szerint egyszerűen lehetetlenség megállni a térségben, főleg ha valaki siet.

Kern a napokban ismét tilosban parkolt a kedvenc péksége előtt. Az üggyel kapcsolatban a Metropol érdeklődött a BRFK sajtóosztályánál, melynek nyomán kiderült, hogy szabálysértési eljárás indult a színész ellen.

Elektronikus úton a BRFK Kommunikációs Osztályára érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság a szabálytalan parkolás ügyében szabálysértési eljárást indított

– olvasható a szervezet levelében.

Az nlc.hu mindeközben arról ír, hogy Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere már a múlt hónapban is jelezte, hogy igyekeznek megoldást találni arra, hogyan lehetne a körúton betartatni a szabályokat, a minap pedig újabb posztot szentelt a témának. Mint írta, rendkívül sok megkeresést kapott „az ismert művész legújabb parkolásának ügyében”, parkolóhelyek kiépítése viszont továbbra sincs tervben a térségben, hiszen az ottani terület a gyalogosközlekedést szolgálja.

A virágláda kihelyezése helyett úgy döntöttünk, a pékség előtti területet is magába foglaló téren komplexebb zöldítést végzünk, így ott új zöldterület jöhet létre úgy, hogy arányaiban csökken a mostani beton- és kőburkolat. Ezzel kapcsolatban november elején közösségi egyeztetésre hívjuk az ott élőket. Célunk, hogy az ő véleményüket figyelembe véve tegyük komfortosabbá és biztonságosabbá a gyalogosközlekedést a téren. Így egyszerű parkolásgátló virágos láda helyett parkszerűbbé alakíthatjuk a díszkút környezetét. A parkolással kapcsolatban csak megismételni tudom a véleményem. A szabályok mindenkire vonatkoznak, és hírességektől, közszereplőktől elvárható a példamutatás

– zárta gondolatait a politikus.

A szeptemberi Kern-ügyről egyébként Kajdi Csaba is kifejtette a véleményét néhány héttel ezelőtt.

Kapcsolódó
Kajdi Csaba a Kern-ügy kapcsán: Ha ismertségre teszel szert, sajnos a társadalom elvárja tőled a példamutatást
Szerinte az emberek nem veszik figyelembe, hogy az ismert emberek is ugyanolyan halandók, mint mások, ergó hibázhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik