Belföld

Mindössze egy napig figyelhette Pityke őrmester Kern András kedvenc pékségét

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Nem őrzi többé Pityke őrmester Kern András kedvenc budai pékségét. A Telex olvasója számolt be róla, hogy a Margit körút és a Frankel Leo út sarkán lévő hirdetőoszlopot csütörtök délután, tehát alig egy nappal Pityke őrmester szolgálatba állítása után már le is ragasztották. A ragasztás tényét képes dokumentáció igazolja.

Az ismeretlen street art művész, 0036 Mark szerdán matricázta fel a legendás magyar rajzfilmfigurát a pékség előtti oszlopra, miután a karakter szinkronhangját kölcsönző színész többször is a Margit híd budai hídfőjéhez közeli pékség elé parkolt, természetesen teljesen szabálytalanul.

Kern Andrást feljelentették a szabálysértésért és eljárást is indított ellene a rendőrség, a II. kerület polgármestere pedig parkolásgátló növényládát ígért a helyszínre.

A Pityke őrmester a Belügyminisztérium megbízásából, a rendőrség népszerűsítésére 1979-ben készített rajzfilmsorozat volt.

A közelmúltban nem csak Pityke őrmestert, de a nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat is elkezdték átragasztani, egyelőre nem világos, hogy miért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik