Belföld

Zebrára parkolt Kósa Lajos, egyből meg is büntették a Fidesz alelnökét

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Blikk olvasója vette észre, és fotózta le, hogy Kósa Lajos a budapesti felső rakpart és a XIII. kerületi Katona József utca kereszteződésénél parkolt le a kocsijával: csak éppen ott, ahol nem szabadott volna, ugyanis az autó hátulja jó egy méterrel rálógott a zebrára. A fotókon az is látszik, hogy éppen bírságolják a Fidesz alelnökét.

A lapnak Kósa elismerte, hogy megbüntették. Hozzátette: 25 ezer forintos bírságot kapott. „Majd újfent két igennel felelt arra az eldöntendő kérdésre, azért parkolt-e a zebrára, mert nem vette észre, vagy mert máshol nem talált helyet” – írja a lap.

A Blikk megjegyezte, hogy a fotón szereplő autó egy Seat Cupra, ami azonban nincs feltüntetve Kósa Lajos vagyonnyilatkozatában. „Kölcsön” – fogalmazott tömören a fideszes képviselő a Blikk kérdésére.

A napilap megjegyzi: nem ez az első eset, hogy Kósa Lajosnak gondja adódott sofőrként. Még Debrecen polgármestere volt, amikor 2004-ben gyorshajtásért lekapcsolták. Berettyóújfalu lakott területén, a városból kivezető úton az előírt 50 helyett 91 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor a traffipax lefényképezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik