Élet-Stílus

Anya-gyerek rúdtáncórák miatt áll a bál Atlantában

A szülők és a gyerekek számára is szórakoztató tanulási élményt ígérnek a táncstúdió oktatói, azonban az Instagramon hirdetett rúdtáncórák éles vitát váltottak ki a közösségi médiában.

Hatalmas felháborodást váltott ki az interneten egy amerikai rúdtáncstúdió, ahol jó ötletnek gondolták az újévet egy anya-lánya rúdtánckurzussal indítani – írja az indy100.

A Georgia állam fővárosában, Atlantában található Pink Pole Studios először a múlt hónap végén hirdette meg a „Mami és én” névre keresztelt órákat arra biztatva az anyukákat, hogy vigyék el a kisgyermekeiket hozzájuk, ahol megtanulhatják a rúdon pörgés és trükközés csínját-bínját. A stúdió oktatói a szülők és a gyerekek számára is szórakoztató tanulási élményt ígérnek az órák résztvevőinek.

Első ránézésre sikeresnek tűnik a rúdtáncot a szexualitás helyett inkább az akrobatika felől megközelítő ötlet, hiszen a január 6-i első óra után a stúdió bejelentette, hogy az anya-lánya rúdtáncórák mellett külön rúdtáncórákat is indítanak a gyerekeknek.

„3 év várakozás után végre megtörténik. Azért vagyunk itt, hogy megtörjük a stigmákat” – írták az első órát megörökítő bejegyzéshez.

Azonban a videó alatt annyi felháborodott felhasználó jelent meg, hogy korlátozni kellett alatta a kommentelés lehetőségét. De persze ez nem akadályozta meg a kritikusokat abban, hogy más közösségi oldalakon kritizálják a táncstúdiót.

Mami és én rúdtáncolunk? Tudom, hogy hamarosan megnyomják azt a hatalmas reset gombot, és eltörlik a civilizációt, mert ti tényleg elvesztettétek a fonalat

– írta egy felháborodott kommentelő a – korábban Twitternek nevezett – X-en, ágy másik pedig így fogalmazott: „Mami és én rúdtánc órák, kész őrület. Értem, hogy ez egy jó edzés, de a fenébe is.”

Másokat viszont kevésbé zavartak maguk az órák, mint inkább a stúdió döntése, hogy megosztja a táncoló gyerekekről készült felvételeket. De voltak olyanok is, akik azt hangsúlyozták, hogy a rúdtánc egy remek mozgásforma, és hogy ebben az esetben el kell választani tőle a hozzá társított megbélyegzéstől.

„Utálom, hogy egyesek a rúdtáncot eredendően szexuálisnak tekintik, holott valójában remek módja annak, hogy fittek maradjunk, jól érezzük magunkat, önbizalmat és erőt gyűjtsünk” – írta egy ilyen kommentelő. Egy másik pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kortárs táncosok és a tornászok is hasonló ruhákat viselnek és hasonló mozdulatokat végeznek, mint a rúdtáncosok.

A rúdtánc egy készség. Vannak rúdtáncversenyek, amelyeknek semmi közük a sztriptízhez. Ez egy művészeti forma

– védte meg az ötletet egy hasonlóan gondolkodó harmadik felhasználó.

A felháborodás fényében a Pink Pole Studios tulajdonosa, Tia Harris a Fox26-nak adott interjújában azt mondta, hogy szerinte nincs semmi baj azzal, amit csinálnak. Mivel a laikusokkal ellentétben ők nem azonosítják az egyébként kiváló testedzésnek számító, és az olimpia kapujában álló rúdtáncot a sztriptízzel, így az anyák és a gyerekeik sem vetkőznek le az óráikon.

Nem szexualizáljuk a gyerekeket – a gyerekek teljesen fel vannak öltözve. A képzett oktatók is teljesen fel vannak öltözve, nem táncolnak, minden koreográfiánk szigorúan rúdfitnesz

– fogalmazott, majd azt is elárulta, hogy nemcsak a lányokat, hanem a fiúkat is sok szeretettel várják. Az első órán résztvevő egyik kisfiú például az édesanyja szerint „úgy érezte magát, mintha ő lenne Pókember”.

Befejezésül elmondta, hogy a saját lánya, aki azóta maga is rúdfitneszoktató, még gyerekként kezdte ezt a mozgásformát, és már 10 éve gyakorolja, de „soha nem volt sztriptíztáncos”. Ellenben most is főállásban rúdtáncol és oktat, valamint hamarosan egy cirkuszba is szeretne belépni.

Azok emberek szexualizálják a gyerekeket, akik azt mondják róluk, »sztriptízbárokban fognak kikötni«. Mi nem a szexet látjuk ebben, hanem a gyerekeket, akik ugyanúgy fitneszeznek, mint más gyerekek a játszótereken

– zárta a gondolatait az anya-lánya rúdtáncóráiról egy csapásre hírhedtté vált táncstúdió vezetője, Tia Harris.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik