Élet-Stílus

Kollányi Zsuzsi: Baromi kényelmes világban élünk, ami nem termel igazán tökös férfiakat

Tulok András / RTL
Tulok András / RTL
Korán fel kellett nőnie, az otthonról hozott minták miatt pedig úgy véli, bizonyos dolgokban extrém módon férfias lett.

Kollányi Zsuzsi nemrég Palik Lászlóék Három igazság című műsorának vendége volt, ahol egyebek közt a nehéz fiatalkoráról is mesélt. Mint mondta, 12 éves volt, amikor az édesapja elköltözött tőlük, az édesanyja pedig az alkoholba menekült a fájdalma elől. Hamar fel kellett nőnie, hogy alkalmazkodni tudjon a kialakult helyzethez, 18 évesen pedig egyedül maradt a 15 éves öccsével egy eladósított lakásban, ekkor ugyanis az édesanyja is elköltözött onnan. Úgy véli, az általa megismert minta miatt hajlamos mások helyett megoldani a problémákat, akkor is, ha az nem az ő feladata lenne.

Extrém módon vagyok szerintem férfias bizonyos dolgokban, ami egyébként nagyon rossz. Én azt tanultam meg, hogy nekem kell pénzt keresni, nekem kell odaállni, megcsinálni a szekrényt, a villanykörtét, nekem kell felcipelni a negyvenkilós bevásárlást. Meg nyilván a szelekciónak ez a része. Nem tudsz jól szelektálni, ha ezeket a képességeket beleviszed egy kapcsolatba

– magyarázta.

Az énekesnő egyébként márciusban jelentette be, hogy fiainak apjával három év után véget ért a házasságuk. A szakítás okairól most sem szeretett volna beszélni, de mint mondta, szerinte sokáig úgy működtették a kapcsolatukat a férjével, hogy már az elején fel kellett volna ismerniük, hogy nem illenek össze. Saját bevallása szerint olyasfajta ember, aki sokáig tűr, a gyerekei viszont nagyot változtattak rajta ebből a szempontból: olyan önismereti és önvédelmi leckék sorát kapta és kapja tőlük, amikkel korábban nem találkozott, ezeknek köszönhetően pedig rájött, hogy nemcsak a fiaiért, hanem saját magáért is ki kell állnia.

Hozzátette, szerinte mostanában jellemző, hogy az emberek nem felnőtt módon kommunikálnak egymással, vagy állnak hozzá a hétköznapokhoz, aminek az is az oka, hogy nem küzdenek valós problémákkal.

Baromi kényelmes világban élünk, és ez nem termel szerintem igazán tökös férfiakat. Az a legnagyobb problémánk, hogy van-e internet az okostelefonunkon, vagy hogy a Netflix éppen megy-e otthon. Miközben mondjuk 50-60 éve az volt a legnagyobb probléma, hogy nem lőnek-e seggbe a háború alatt. (…) Nyilván nem azt mondom, hogy éljen, legyenek háborúk, ha valamitől rettegek, az ez, de nincsenek valós problémái az embereknek. A férfiaknak sem igazán itthon. Az a baj, hogy ebbe nagyon könnyű belegyermekesedni meg belekényelmesedni. Nyilván, ha az lenne, hogy ki kéne menni a földekre, és végigkapálni hat órától tízig, és előtte öttől megetetni az állatokat, ott ugye nem nagyon tudsz félredumálni, meg nem üldögélsz a babérjaidon

– fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy itthon egész más a helyzet, hiszen vízért sem kell kilométereket utazni, ahogy attól sem kell tartani, hogy nincs közegészségügy vagy kiépített csatornarendszer. Az elkényelmesedéssel kapcsolatban hozzátette:

Ez nem tesz jót a férfiaknak egyáltalán. Nyilván a nőknek sem. Nekem az is vicces, ha valakinek az a legnagyobb problémája, hogy éppen hova megy botoxoltatni, vagy a körme épp leesett, és hogy fogja pótolni, azt én legalábbis megmosolygom. Szerintem alapvetően az a baj, hogy nagyon sok embernek nincsenek problémái. Ami tök jó, és örülök neki, csak hogy emiatt megszűnt az akarat, a szorgalom, a tisztelet, a szeretet, az egymásra figyelés. Nincs közösségélményed, kábé sehol.

Ami a szüleit illeti, az énekesnő elárulta, hogy az édesapja meghalt, az édesanyja viszont máig az élete része, nemrég pedig baleset érte. Mint mondja, időről-időre egy megmentő-helyzetben találja magát,  mivel szerinte túlontúl empatikus, ami kiszolgáltatottá teszi.

A teljes interjút ide kattintva lehet meghallgatni.

Kapcsolódó
Válik Kollányi Zsuzsi
A baráti szeretet zászlaja alatt szeretnék tovább nevelni a gyerekeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik