Élet-Stílus

Sokan öltöznének Jeffrey Dahmernek halloweenkor, ami még többeket felháborít

Bureau of Prisons / Getty Images
Bureau of Prisons / Getty Images

Egy hónapja jött ki a Netflixen a Jeffrey Dahmer életét bemutató Monster: The Jeffrey Dahmer Story című sorozat, azóta minden a rettegett sorozagyilkosról szól. Az emberek elborzadva rajonganak Dahmerért, aki nem csak szimplán megölte az áldozatait, de gyakran feldarabolta őket, savban oldotta fel a testrészeiket, nem egy esetben fogyasztott is a hullájukból.

Éppen ezért van egy réteg, aki legalább ekkora elborzadással figyeli azt, hogy micsoda fékevesztett rajongás kezd kialakulni Dahmer körül. Ahogy a Vt rámutatott, leginkább a Twitteren kezd el kialakulni diskurzus a témában, abból az apropóból, hogy egyre közelebb a Halloween, és egyre többen tervezgetik, hogy idén Dahmernek öltözve gyűjtenek majd édességet.

Több hosszú thread is született már a témában, ahol az emberek hol számon kérik a többieket, hol egyenesen könyörögnek nekik, hogy ne öltözzenek Dahmernek. A legtöbbször előkerülő indok az, hogy Jeffrey Dahmer végső soron egy kegyetlen, veszélyes, szadista sorozatgyilkos volt, semmi szükség nincs rá, hogy a társadalom popkulturális ikonná emelje őt.

Sokan érvelnek úgy is, ahogy a fenti tweetben is látható, hogy valamely fikcionális karakternek beöltözni teljesen vállalható, Dahmer azonban a valóságban is ölt és erőszakolt, az áldozatok leszármazottjai néhány esetben még most is élnek, velük szemben ez színtiszta tiszteletlenség, hogy csak a legenyhébb megfogalmazást citáljuk.

Az ellenoldal viszont nyugalomra int és jelzi, hogy a Halloween jó ideje már a trendekről szól, ez idén sincs másként. Tavaly például ezidőtájt a koreai sikersorozat, a Squid Game folyt mindenhonnan, gyakorlatilag minden második ember piros overállt és állarcot húzott, mostanra azonban szinte már teljesen el is felejtettük az egészet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik