Élet-Stílus

Mariah Carey-t beperelték az All I Want for Christmas Is You miatt

Getty Images
Getty Images
Jól indul a júniusa.

Pénteken 20 millió dollárra beperelte Mariah Carey-t egy dalszerző azt állítva, hogy nem az énekesnő érdeme a legismertebb karácsonyi sláger, az All I Want for Christmas Is You dal címe. Mint azt a Reuters írja, a New Orleans-i szövetségi bíróságon Andy Stone nyújtott be 20 millió dolláros kártérítésre vonatkozó keresetet Carey és a Sony Music Entertainment felé, mondván, csúnyán megsértették a szerzői jogait a címadással.

Stone azt állítja, 1989-ben írta meg a szóban forgó dalt társszerzőként, habár a Reuters megjegyzi, eltérő a szövege és dallama mind a két szerzeménynek. A férfi ügyvédei már 2021-ben megkeresték az énekesnőt és csapatát, akkor nem tudtak megegyezni semmiben, most újra terítékre került az ügy.

A Deadline megkeresett egy ilyen ügyekre szakosodott ügyvédet, Pamela Koslynt, aki azt mondta, a dalcímek nem jogosultak szerzői védelemre.

Más lenne a válaszom, ha a dalszöveg egyezne Carey-ével. De a dalcímek nem jogosultak szerzői jogi védelemre, emiatt van, hogy 177 All I Want For Christmas Is You létezik. Ennél is népszerűbb a My Baby, ami kapcsán 4860 alkotást tart nyilván a szerzői jogi hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik