Élet-Stílus koronavírus

Ajándék füves cigit kapnak, akik Washingtonban beoltatják magukat

Egyre több módon próbálják rávenni a hezitáló amerikaiakat, hogy elmenjenek egy oltópontra.

Az amerikai Washington állam vezetése engedélyezte, hogy ingyen marihuánás cigit kapjanak azok, akik beadatják maguknak a koronavírus elleni oltást. A kannabisz boltokat is felügyelő állami hatóság ezt hétfőn jelentette be.

A július 12-ig tartó akcióban részt vevő marihuána-üzleteknek egy előre betekert füves cigarettát kell adniuk azoknak, akik megkapták az első, vagy második oltásukat. Más terméket, mint például marihuánás süteményeket nem adhatnak a beoltott embereknek. A spanglit csak 21 év felett lehet jelentkezni.

A washingtoni hatóságok nem csak ezzel igyekeznek elérni, hogy minél többen oltsák be magukat. Pár héttel korábban bejelentették, hogy az italboltokban ingyen sört, bort és koktélt lehet kapni az oltásért cserébe.

Az Egyesült Államokban április közepén még több mint 3,3 millió embert oltottak be naponta covid-19 vakcinával, de mostanra jelentősen visszaesett az oltások száma, és már kevesebb mint napi egymillió ember oltatja be magát.

A Washington Post adatai szerint hat olyan állam is van, ahol a lakosságnak kevesebb mint a fele kapta meg az oltást. 13 államban lépték át a hetven százalékos oltási küszöböt és 15-ben járnak hatvan százalék felett. Washington állam 7,7 milliós lakosságából több mint 3,7 millióan kapták meg mindkét oltást.

Több államban is különböző akciókkal próbálják rávenni az embereket arra, hogy adassák be maguknak az oltást. Van, ahol sorsoláson vehetnek részt az oltakozó emberek, amin lőfegyvereket, készpénzt és teherautót lehet nyerni, máshol koncertbelépőket, sportmérkőzésekre jegyeket, kuponokat, múzeumbelépőket, édességeket, hot dogot és több helyen ingyen sört adnak azoknak, akik beadatják maguknak az oltást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik