Élet-Stílus

Dobozokat raktak a diákok fejére, hogy ne tudjanak csalni

Rengeteg heves kritika érte azt az indiai iskolát, ahol a vizsgázó diákok számára kötelezővé tették a kartondobozok fejfedőként való viselését a csalások megelőzése érdekében. Miután több kép is napvilágot látott a közösségi médiában a bizarr tantermekről, az oktatási intézménynek nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie.

A dél-indiai Bhagat Pre-University College-ben a dobozokat azért rakták a hallgatók fejére, hogy a periférikus látásukat korlátozzák, így pedig ne tudjanak lesni a szomszédjaikról (ha pedig mégis megpróbálnának, hát egy forgolódó doboz egész hamar kiszúrható). Persze az engedetlenebb diákok már 10-20 perc után levették a fejükről a bokszokat. Amik minden bizonnyal nem lehettek túl kényelmesek, hiszen csak annyi lyukat vágtak rájuk, hogy a tanulók lássák, mit írnak. Ez még egészen szórakoztató lehetett gyerekkorban, amikor űrhajóst játszik az ember, de egy amúgyis stresszes vizsgaszituációban több, mint kellemetlen körülmény.

https://twitter.com/sidchat1/status/1185917504901779456

Az iskolaigazgató a felháborodott hangvételű üzenetek hatására elnézést kért a szülőktől a szokatlan technika alkalmazása miatt, hozzátéve, hogy azért jutott eszébe, mert más iskolákban is kísérleteznek a módszerrel. Elmondása szerint a diákok beleegyezésével történt minden, volt, aki a saját dobozát vitte magával dolgozatírásra.

A helyi oktatási hatóság végül magyarázatot kért az iskolától a kartondobozok használatára, és közölte, hogy a diákok nem kötelezhetők a viselésükre, erre még a csalások megelőzése sem elég nyomós indok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik