Élet-Stílus

Betiltotta az iskola a mobilozást – a szülőknek

Az angliai iskolában telefonmentes zónát alakítottak ki.

Egy, az utóbbi időkben tapasztalt jelenség nyomán döntést hozott egy angliai egyházi iskola: megtiltják az iskola közvetlen környékén a mobilozást.

A Leighben található St Peter’s általános iskola igazgatónője, Wendy Cathie a Facebookon jelentette be: október 7-től az intézmény játszótere (ahol a szülők várják a nap végén a gyerekeket) mobilmentes övezet lesz. Íme az indoklás:

Kivel ne fordult volna elő önök közül, hogy annyira belefeledkeztek egy barátjukkal való beszélgetésbe vagy egy telefonhívásba, hogy azt se mondták a gyereküknek, »Szia, milyen napod volt?«, rájuk se mosolyogtak, meg sem ölelték őket. Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkkal megesett már ilyen.

Mindig örömteli az iskola körül sétálva látni a hazaindulásra készülődő gyerekek izgatottságát. (…) A mosolyt az arcukon, amikor észreveszik önöket a játszótéren. Gyakran futva közelítenek önökhöz, és már akkor beszélgetést kezdeményeznek, amikor még önök nem is hallják a többi szülő és gyerek csevegése keltette zajban.

Kérem, szánjanak egy kis időt arra, hogy meghallgatják a gyereküket, és beszélgetnek velük.

Az üzenetben ezek után az igazgatónő rátér arra, hogy milyen fontos szerepe van a beszédnek a gyerek nyelvi és intellektuális fejlődésében, a szókincsük gazdagításában, arról nem is beszélve, hogy ez a kis figyelem kihat a mentális egészségükre is. Az utolsó mondat így hangzik:

Legyen az iskolai játszótér mobilmentes zóna.

Az igazgatónő a Daily mail brit bulvárlapnak elmondta: már meg is kellett kérnie egy szülőt az új szabályok betartására, az anya elfogadta, és elnézést kért.

Ez az egész a gyerekekről szól, úgyhogy amíg a mi felelősségünk rájuk vigyázni, ezt fogjuk kérni a szülőktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik