Élet-Stílus

Kommandósok találtak nála drogot, de kiderült, valami nagyon „romantikusra” megy ki az egész

Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás megkérni valakinek a kezét.

Anasztázia azt várta, hogy majd a barátja vár rá, mikor leszáll a gépe a szentpétervári repülőtéren. Szergej azonban küldött neki egy üzenetet, hogy sajnos egy váratlan munka miatt nem tud kimenni érte, helyette egy barátjukat küldte ki a fogadására.

Eddig egy egészen mindennapos történet lenne – írja a BBC –, de aztán nem mindennapivá válik.

Amikor később Anasztázia a barátja kocsijával megérkezik a lakásához, egy sötétített üvegű kisbusz áll az útjukba. Maszkos, felfegyverzett emberek szállnak ki belőle, és elviszik a segédkező barátot és a nőt, majd utóbbit vissza a kocsi hátuljához. Felnyitják a csomagtartót, ott pedig Anasztázai bőröndjét, és találnak benne egy fehér porral teli csomagot.

Tiltott anyag birtoklásával gyanúsítjuk

– mondja neki egy nyomozónő. Anasztázia elfehéredett, és esküdözött, semmi köze a csomaghoz.

 – Ez valami tévedés lehet. Ez nem az enyém.

– Akkor kié? Elég legyen a játékból!

Erre az egyik maszkos férfi felvágja a csomagolást, és kivesz a porból egy kis rózsaszín dobozkát, „mi ez?”,  kérdezi. „Ötletem sincs”, hangzik el az erőtlen válasz, mire a kérdést feltevő maszkos férfi térdre ereszkedik, leveszi a maszkját, és azt mondja:

Gyere hozzám feleségül!

A maszkos ugyanis Szergej volt, aki mint később kiderül, az egyetlen, aki a bűnüldözéssel keresi a kenyerét, a többieket felbérelte egy olyan cégen keresztül, ami extrém eljegyzésre szakosodott. Egy extrém eljegyzés, fotózkodás egy speciális erő tagjával fél órán keresztül, úgy 700 rubelnél, azaz 3000 forintnál kezdődik, és egészen 60 ezer rubelig (280 ezer forintig) emelkedhet, de ezért már egy teljes csapat show-ját kapjuk, vagyis kapják az eziránt érdeklődő oroszok.

A videóban is látható Szergej eljegyzése 30 ezer rubelbe (135 ezer forintba) került nagyjából.

Szergej először arra gondolt, hogy a kollégáit kéri fel, hogy segítsenek neki, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, azaz az FSZB embereit is megkörnyékezte vele, de mind visszautasították, aminek ma már örül, mert azt gondolja, hogy talán kicsit túljátszották volna a szerepüket, valamit eltörtek volna, túl ijesztőek lettek volna.

A szpecnazos (az orosz hadsereg és biztonsági szolgálat különleges alakulatai, kommandói) show-kat Szergej Rodkin találta ki, azt mondja, nincs felső határa az áraknak, bármit meg tudnak szervezni az ügyfeleiknek. Az ötlet még 2010-ben pattant ki a fejéből, először barátoknak kezdett el szervezni ilyeneket ingyen, de aztán egyre nagyobb üzletté vált, mára 14 csapata van szerte Oroszországban és a konkurensek is feltűntek. A „színészek” egyébként nagyon jól tudják, mit csinálnak, korábban rendőrök, katonák voltak.

Anasztázia is azt mondta később, hogy eléggé sokkot kapott, nagyon megijedt a lánykérés körülötti csinnadrattától, de vannak, akik még kevésbé gondolták a saját meglepetésüket jó ötletnek. Volt, aki elsírta magát, és nem a boldogságtól, mert megkérték a kezét, és azt mondta a párjának, hogy majdnem szívrohamot kapott. Egy másik nőnek a párja a születésnapját szervezte meg a fegyveres műsorral, de a meglepetés annyira rosszul sült el, hogy a nő a férfi fejéhez vágta a virágcsokrot meg pár nem éppen kedves mondatot.

A BBC-nek egy pszichológus arról beszélt, hogy az ilyen meglepetések csak a férfiaknak viccesek, akik így mutatják ki a hatalmukat, a másik félnek ez inkább ijedtséget, megaláztatást jelent. Főként úgy, hogy a lap újságírója olyan videókat is látott, ahol Anasztáziáék eseténél sokkal durvább „műsorokat” valósítottak meg: megbilincselt, a fejükkel a földre vagy éppen a motorháztetőre nyomott emberek.

Nem éppen megfelelő formája ez egy eljegyzésnek (sem egy szülinapnak), de Rodkov azt mondja, a show-jaik után az elmúlt öt évben, mióta professzionálisan működnek, csak egy nő hagyta ott emiatt a párját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik