Élet-Stílus

Eladta a veséjét, hogy meg tudjon venni egy iPhone-t, most egész életét ágyhoz kötve töltheti el

A megmaradt veséje ugyanis leállt.

Minek lenne szükségem két vesére? Egy is elég.

Egy kínai fiatal ezzel magyarázta, hogy miért adta el illegális szervkereskedőknek a jobb veséjét,  hogy aztán a befolyt pénzből megvehesse a legújabb iPhone-t, amivel a barátai előtt akart menőzni.

Wang Shangkun mostanra már rájött arra, ez milyen rossz ötlet volt. A 25 éves fiatal ugyanis most már az ágyhoz kötve tölti napjait, és folyamatos dialízisre szorul, miután másik veséje egy fertőzés miatt leállt.

Wang 2011 áprilisában, 17 évesen vállalkozott az illegális műtétre, miután az interneten kapcsolatba lépett egy szervkereskedő bandával, akik 20 ezer jüant ajánlottak fel neki az egyik veséjéért.

Egyszer csak azt vette észre egy indiai nő, hogy férje ellopta az egyik veséjét
A házasságkötéskor elmaradt hozományt pótolta azzal, hogy titokban kioperáltatta, majd eladta neje egyik veséjét.

Az operációt egy katonai kórház két sebésze hajtotta végre. A megfelelő higiéniai körülményekre azonban nem ügyeltek eléggé, és végül egy fertőzés miatt a megmaradt veséje leállt, és a beszámolók szerint most egész életében ágyhoz lesz kötve.

A kínai hatóságok 9 embert tartóztattak le az illegális operációval kapcsolatban, akik közül öt embert 2012-ben börtönbüntetésre ítéltek. Köztük volt a műtétet végrehajtó két orvos is. Wang családja 60 milllió forintnak megfelelő összegű kártérítést kapott.

„A veséd helyett elég, ha egy kis spermát adsz az új iPhone-ért”
Bizarr reklámmal csalogatja magához a donorokat egy kínai spermabank.

Ajánlott videó