Élet-Stílus

Eladja a veséjét a magyar nő, hogy segíthessen beteg gyerekein

A magyar édesanya három gyermeket nevel. Kettő közülük súlyos beteg.  

“Döntöttem: áruba bocsátom az egyik vesémet, hogy vehessek egy autót, amivel biztonságosan vihetem a gyerekemet a kezelésekre” – nyilatkozta a Blikknek Györkös Ágnes, aki tavaly kis híján börtönbe került, mert nem tudta kifizetni azt a pénzbírságot, amit azért kapott, mert nem hordta beteg gyerekeit fejlesztőfoglalkozásokra.

A háromgyerekes édesanya tavaly a Blikknek elmondta, azért nem vitte a foglalkozásokra beteg gyermekeit, a 11 éves Csabát és a nyolc éves Dominikot, mert az orvosok szerint nem lehet őket közösségbe vinni, ráadásul buszon sem szállíthatók. Hozzátette, idősebb fia autista és daganatos beteg, míg a nyolcéves Dominik értelmi fogyatékos és amellett, hogy lélegeztető gépre szorul, nem beszél, nem jár és nem képes szilárd táplálékot enni.

Ágnes tavaly a 65 ezres pénzbírságot csak adományokból tudta kifizetni, és most nagyon úgy tűnik, megismétlődhet a kálváriája, ugyanis újra felszólították, hogy gyermekeivel jelenjen meg a fejlesztőfoglalkozáson. A gyerekek szállítását a családnak kell megoldania. “Busszal indulunk útnak, holott orvosi papírom van arról, hogy Dominik nem utazhat tömegközlekedési eszközön” – mondja az asszony, aki végső kétségbeesésében döntött úgy, hogy értékesíti az egyik veséjét.

A Blikknek elárulta, van egy komoly érdeklődő, aki hajlandó lenne fizetni a szervért. “Tehetetlen vagyok. Inkább élek egy vesével, mint hogy börtönbe menjek, mert akkor a fiaimat állami gondozásba veszik” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik