Élet-Stílus

Busy Philipps nevét az is ismeri majd pár héten belül, aki bezárja magát a kamrába

Busy Philipps. Lehet, hogy ismerős ez a név, talán az arca is, hisz szerepelt pár ismertebb sorozatban és filmben, de mindezek ellenére kevesen tudják, mégis ki ez a nő. Pedig már most mindenki róla beszél, hiszen írt egy könyvet, amiben többek közt az őt bántalmazó James Francóról is ír.

Nagyon egyszerűen le lehetne tudni most ezt az írást annyival, hogy Busy Philipps egy amerikai színésznő és egyben feltörekvő Instagram-influenszer is, aki írt egy nagyon rózsaszín borítójú könyvet, és már lapozhatnánk is a következő hírre, de ennél egy kicsit azért izgalmasabb, nem véletlen, hogy boldog-boldogtalan róla beszél és posztol mostanában.

Elizabeth Jean Philipps

1979-ben született, a Busy (ami azt jelenti, elfoglalt) becenevet pedig még kicsiként kapta szüleitől, amiért állandóan mozgásban volt. Élete első szerepét 19 évesen kapta egy akkor induló Judd Apatow-sorozatban, a Freeks and Geeks/Különcök és stréberekben, de szerepelt a Dawson és a haverokban, a Vészhelyzetben, Courteney Cox mellett a Született szinglikben és az HBO sorozatában, a Kibazgatóhelyettesekben, illetve olyan filmekben, mint a Nem kellesz eléggé, vagy a Feketék fehéren. A kétezres években sokáig együtt volt Tom Hanks fiával, Colin Hanksszel, 2007 óta Marc Silverstein forgatókönyvíró a férje. 39 éves, van egy tíz-, illetve egy ötéves lánya.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Busy Philipps (@busyphilipps) által megosztott bejegyzés, Aug 9., 2018, időpont: 9:38 (PDT időzóna szerint)


Nyilván amiatt is turnézza épp végig az összes talk-showt meg magazin-címlapot, mert most jelenik meg This Will Only Hurt a Little/Csak egy kicsit fog fájni című könyve, de ennek köszönhetően végre kaptunk egy egyelőre egész szimpatikus és embernek tűnő celebet is, aki nem csak a dekoltázsáról, nyaralásairól vagy arról posztol Instagramra, hogy milyen hajnövesztőt tart a kezében pénzért cserébe.

Philipps nemrég szerepelt Ellen DeGeneres talkshow-jában, körülbelül egy héttel azután, hogy Instagramjára kiposztolta az alábbi fotót 14 éves önmagáról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Busy Philipps (@busyphilipps) által megosztott bejegyzés, Szept 27., 2018, időpont: 8:52 (PDT időzóna szerint)

A képhez akkor annyit írt:

Ez én vagyok 14 évesen. Ahány éves koromban megerőszakoltak. 25 év kellett ahhoz, hogy kimondjam ezt, amiről a könyvemben is írok. Négy hónappal ezelőtt végre elmondtam a szüleimnek és a nővéremnek is. A mai naptól kezdve nem szabad ezeket elhallgatnunk. Bár félek ezt kiposztolni. Elképzelni sem tudom, mit érezhet most dr. Ford.

Az utolsó mondatában a színésznő dr. Christine Blasey Fordra utalt, aki szeptember 27-én (aznap, amikor a fentieket posztolta), szenátusi bizottság előtt beszélt arról, hogy az amerikai elnök, Donald Trump legfelsőbb bírósági jelöltje, Brett Kavanaugh a középiskolában megpróbálta megerőszakolni őt. Kavanaugh-t azóta a szexuális vádak ellenére is megválasztották, így élete végéig az amerikai legfelsőbb bíróság tagja lehet.

Busy Philipps DeGeneresnek elmondta, hogy az őt ért erőszakról korábban soha nem akart beszélni és nem gondolta volna, hogy ez egy olyan dolog lesz, amit majd kitesz bármilyen közösségi oldalra is, de annyira megindította őt Ford meghallgatása és beszéde, aki 30 évvel később beszélt az őt ért erőszakról, hogy úgy érezte, neki is meg kell szólalnia. Szerinte politikai nézettől függetlenül ez most egy olyan időszak, amikor itt az ideje a nőknek nyíltan beszélni az őt ért támadásokról és zaklatásokról. Phillips hatására DeGeneres is elmondta, hogy 15 éves korában vele is történt valami – nem részletezte –, és hogy Ford meghallgatása közben ő is úgy érezte, azok, akikkel történt valami hasonló, egy ilyen esetben elképesztő dühöt érezhetnek, amiért egyszerűen nem hisznek nekik, illetve amiért számon kérik őket, hogy évekig vártak, mire először beszéltek róla.

Busy Philipps könyvében azonban nemcsak a gyerekkorában ért erőszakról ír, hanem arról is, hogy James FrancoFreeks and Geeks/Különcök és stréberek forgatása alatt mindenki szeme láttára erőszakoskodott vele.

A BuzzFeed szerint a színésznő leírta, hogy a forgatás során az egyik jelenetben mellkason kellett vágnia Francót, aki ezen annyira kiakadt, hogy megragadta a színésznő mindkét karját, miközben azt üvöltötte az arcába:

Soha többé ne merj hozzámérni!

Majd ezek után a földre lökte a színésznőt, és bár egy nappal később a rendező és a producerek kérésére Franco bocsánatot kért, az ügynek és viselkedésének végül semmilyen következménye nem lett. A Hollywood Reporternek nemrég azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban Philipps, hogy akkoriban, azaz 19 évesen, élete első filmes munkája közben azt hitte, hogy ez normális és így működnek a dolgok. A húsz évvel ezelőtt történtek kapcsán James Franco egyelőre nem szólalt meg. Ő az a színész, akit 2018 elején több nő is szexuális visszaéléssel vádolt.

Busy Phillips legjobb barátnője egyáltalán nem mellékesen amúgy Michelle Williams – nem a Destiny’s Child tagja, hanem a színésznő –, akivel még a Dawson és a haverokban szerepeltek együtt az ezredforduló környékén. Az ő barátságuk azért fontos Philipps karrierjét illetően, mert a színésznőről akkor kezdtek el először aktívabban cikkezni az újságok, amikor 2018 januárjában élő videót posztolt Instagramjára Heath Ledger halálának tizedik évfordulóján. (Michelle Williams és Heath Ledger nem sokkal utóbbi halála előtt szakítottak, kapcsolatukból 2005-ben született egy lányuk, Matilda.) Philipps a már említett élő videót végigsírta, majd pár órával később repülőre ült és elment Williamshez San Franciscóba, hogy ott legyen barátnője mellett Ledger halálának évfordulóján, amiről szintén kiposztolt egy fotót:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Busy Philipps (@busyphilipps) által megosztott bejegyzés, Jan 22., 2018, időpont: 10:27 (PST időzóna szerint)

Philipps ezzel kapcsolatban a The Cutnak így nyilatkozott:

Azt hiszem, sokan úgy érezték ezzel kapcsolatban, hogy hasznot akarok húzni a dologból. Korábban valójában soha nem beszéltem Heath Ledger haláláról, de ez a tízéves évforduló volt. Nagyon hosszú tíz év volt. Az évforduló pedig a felszínre hozott egy csomó… el sem hiszem, hogy már tíz éve. Terhes voltam a lányommal. Pár hónappal azelőtt találkoztam vele (Ledgerrel – a szerző), mielőtt szakítottak (Ledger és Williams – a szerző). Soha nem nyilatkoztam róla, mert mindentől meg akartam óvni a barátnőmet és a lányát.

Ugyanebben az interjúban arról is beszélt, hogy többször is érezte már úgy, hogy törölnie kéne magát Instagramról, ahol gyakorlatilag élete minden pillanatát megosztja követőivel – fotókat a gyerekeiről, hogy épp mit főz, hol edz, vagy hogy hogyan néz ki a háza kívül és belül, és megijedt, hogy saját és gyerekei életéből valóságshow-t csinál. Végül mindig meggondolta magát, mert szerinte kevesen követik ahhoz, hogy ez bármilyen szinte is befolyásolja az életüket. Persze viszonyítás kérdése, hogy mihez képest számít kevésnek az 1,3 millió követő, akik közül többen még pénzt is küldtek Busy Philippsnek 2017-ben, miután az NBC nem vette meg a Tina Feyjel közös sorozatának pilotját.

Kiemelt kép: Instagram/Busy Philipps/Bust magazine

Ajánlott videó

Olvasói sztorik