Élet-Stílus
Sexual a prelude three together

Hármas szex: Ezeket gondold végig, mielőtt belemész!

Sereg Tímea
Sereg Tímea

szexuálterapeuta. 2018. 05. 21. 20:30

A szexuális fantáziák megélése a valóságban előrelendítheti a párkapcsolatot, a bizalmat egészen más alapokra helyezheti, de ennek ellenkezője is megtörténhet, és a legrosszab forgatókönyv is megvalósulhat. A hármas szex gondos előkészítést igényel, fontos tisztázni, kinek hol vannak a határai, mi fér bele és mi nem.

A hármas szex az egyik leggyakoribb szexuális fantázia, de ahhoz, hogy a valóság legalább egy kicsit közelítsen a fantáziához, tervezés és felkészülés szükséges. Ahogyan szinte minden az őszinte beszélgetéssel kezdődik egy párkapcsolatban, a hármas szex is, ezért is jó, ha van közös szexuális fantáziálgatás a partnerek közt, így könnyedén kiderülhet, kit, mi izgat gondolatban.

Mondjuk el, hogy érdekel a hármasszex gondolata

Aggodalomra semmi ok, ha bárki azon izgulna, mit fog szólni a partnere, ha elmondja neki, a fantáziájában időnkén felbukkan egy harmadik fél is. Amikor erről beszélgetünk, nyugtassuk meg a partnert, hogy nem unalmas vele a szex, sőt, és egyáltalán nem kevés az ágyban, hanem éppen ellenkezőleg, felszabadító, gátlásoktól mentes. Ezt úgy a legegyszerűbb megbeszélni, ha biztosítjuk arról, ő a legfontosabb személy a hármasban, nélküle ez szóba se jöhet.

Győződjünk meg arról, hogy a partner is vágyik erre

Az régen rossz, ha valaki csak azért megy bele ilyesmibe, mert a partnere akarja, de ő önszántából egyáltalán nem érdeklődik a téma iránt. Sőt, azért csinálja, mert meg akar felelni a partnerének. Ez biztos, hogy kudarchoz, féltékenységhez, veszekedésekhez, idővel bizalomvesztéshez és a párkapcsolat felbomlásához vezet. A hármas szexnek nem az a lényege, hogy az egyik fél kiélje magát úgy, hogy közben ne veszítse el a biztonságos érzelmi bázisát, hanem az, hogy mindketten jól érezzék magukat valakivel, és olyan közös élményben legyen részük, ami megerősíti a kapcsolatukat, nem pedig tönkreteszi.

Egyeztessünk arról, mit szabad és mit nem

Milyen nemű legyen a harmadik? Hány éves? Biszexuális legyen vagy sem? Külföldi legyen? Ismerős? Hol történjen? Behatolás mehet? Vagy csak csókolózás és simogatás? Előjáték? Orális szex? Sajnos minden részletre érdemes kitérni, mert ami a fantáziában van, elképzelhető, hogy a valóságban fájdalmas látvány lesz: valóban szeretnénk azt látni, hogy egy 20 év körüli, tökéletes testű lány térdelve szereti a szájával a szerelmünket? Vagy azt, hogy egy méretesebb pénisszel bíró fiatalabb fiú belehatol a párunkba? Egy életere szóló rossz vagy jó élménnyel gazdagodhatunk, és bármilyen jól hangzik a spontán hármasszex gondolata, a valóságban életünk legrémesebb élményei egyike lesz tervezés nélkül.

Ezekkel a konkrét kérdésekkel közelebb kerülhetünk a vágyott élményhez:

  • Milyen konkrét szexuális aktivitásra vágyunk a harmadik féllel?
  • Milyen konkrét szexuális aktivitás NE legyen a harmadikkal?
  • A partnerünk ezekre a kérdésekre mit válaszol? Egyezik vagy sem a két fél vágya?
  • Mi történik, ha egyikük kényelmetlenül érzi magát a hármas közben? Mi történik, ha féltékeny lesz?
  • Mi a terv a harmadik féllel a hármas szex után? Együtt alszanak mind?

Ha két ember ezekben a kérdésekben nem tud megegyezni, bele se fogjanak inkább, és óvják a kapcsolatukat a kellemetlen élményektől.

Fantáziálgassunk minél többször együtt a hármasról

Amennyiben a vágyak megegyeznek, és a határokról is megállapodtunk egymással, még mindig nincs itt az ideje annak, hogy kiválasszuk a harmadik partnert. Minél tovább fantáziálgat együtt a két ember, minél inkább a kijelölt határokon belül mozognak az ábrándokban, annál nagyobb a valószínűsége, hogy szuper élményben lesz részük. Rágjuk végig együtt a lehetséges forgatókönyvet, a legelső lépésektől kezdve egészen a záróakkordig!

Lépjünk a tettek mezejére, jöhet egy randiapp

Közös profilképpel, konkrét leírással bármelyik applikáción keresztül könnyen rátalálhatunk a nekünk tetsző harmadik félre. Jó, ha a randizgatás többször is megtörténik, mielőtt belevágunk, első-második alkalommal inkább csak ismerkedjünk meg mindannyian, és kellő pillanatban, amikor mindenki úgy érzi, megtörténhet, invitáljuk egymást az ágyba. A harmadik fél saját határait és kívánalmait tartsuk észben, hiszen ő is érzelmekkel teli lény, nem pedig csak egy játszótárs, aki a mi igényeinkért van. A kezdeti nehézségeket, hogy hárman állunk egymás előtt meztelenül, hogy ki kit csókoljon, mi történjen, vetkőző pókerrel vagy az üvegezéssel játékos formában áthidalhatjuk. A pia csak részben oldja a gátlásokat, 1-2 pohár bor még hasznos is, de annál több már a merevedésre is hatással lehet.

Kiemelt kép: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.