Élet-Stílus

Nagyon nem tetszett Trumpnak, ahogy Macron leszerelte a trükkös kézfogását

Érzéki hidegháború: francia puszik durrantak az amerikai elnök nyakán.

Ha nincs felkészülve az ember Donald Trump domináns kézfogására, akkor gyakorlatilag esélytelen viszonozni azt. Az amerikai elnök titka, hogy az üdvözléskor megrántja maga felé a társa karját, aki ettől elveszíti az egyensúlyát, majd begörnyed, mintha meghajolna a Trump előtt, elveszítve ezzel azt a látszatot, hogy egyenlő felek találkoznak.

Az egész világ azért csodálkozik rá Trump kézfogásaira, mert ezeket a technikákat simlis, minden hájjal megkent üzletemberek alkalmazzák, nem magasrangú diplomaták, pláne nem amerikai elnökök.

A fenti kínos pillanatok után a világ vezető politikusai rájöttek, hogy Donald Trump kicsi, de erőszakos kezét úgy lehet megállítani, ha megváltoztatják a játékot és olyan terepre terelik az elnököt, ahol nem tudja a rángatós technikát alkalmazni. A kanadai, liberális fenegyerek, Justin Trudeau ezt így oldotta meg:

A videó első pillanataiban látszik, hogy Trudeau kézfogás közben valósággal belemarkol Trump vállába, aki ettől nem tudja őt magához húzni. A kanadai elnök tehát erőből oldotta meg a feladatot, nem úgy Emanuelle Macron, aki érzékiséggel hozta zavarba az amerikai elnököt.

Macron nemcsak, hogy fogja az elnök vállát, de extra intimitásként puszit is ad Trumpnak, aki ettől kicsit úgy jön zavarba, mint egy rossz gyerek, akit kivételesen nem szidnak, hanem dícsérnek. Trump azért próbálkozik: a hosszúra nyúlt üdvözlés alatt többször megpróbálja megrántani a francia kezét. Macronnál valószínűleg tudatos volt a túlzott közvetlenség erőltetése, mivel tudta, hogy egy amerikai ember kevésbé fog tudni mit kezdeni két puszival, mint egy európai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik