Kultúra

Trump már lehűtené a csúcstalálkozóhoz fűzött várakozásokat

Az elnök a vasárnapi Twitter-posztjában már óvja a közvéleményt attól, hogy sokat várjon a Kim Dzsong Unnal tervezett találkozójától.

Twitter-bejegyzésében az elnök rámutatott, hogy a csúcstalálkozó eredményességét „majd az idő dönti el”. „Még hosszú az út addig, hogy le lehessen vonni a következtetést Észak-Koreával kapcsolatban, talán a dolgok megoldódnak, talán nem, majd az idő megmondja” – írta filozofikus hangvételű mikroblog-bejegyzésben. De azért hozzátette, hogy „azt a munkát, amelyet most én csinálok, már hosszú ideje el kellett volna végezni”. Donald Trump várhatóan május végén, vagy június elején találkozik Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Kim Dzsongun leállítja atomprogramját
Észak-Korea bezárja nukleáris kísérleti telepét. 

Az Abe Sindzó japán kormányfővel a floridai Mar-a-Lagóban szerdán tartott közös sajtóértekezletén Trump megerősítette, hogy a tárgyalások részleteiről „nagyon magas szinten” folynak egyeztetések, és egyelőre öt helyszínt vizsgálnak a csúcstalálkozó lehetséges helyszíneként. A Trump elnök által is megerősített sajtóinformációk szerint Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, kijelölt külügyminiszter április elején titokban Phenjanban járt, és személyesen Kim Dzsong Unnal egyeztetett. Pénteken Észak-Korea bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti nukleáris- és rakétakísérleteit. A bejelentést Trump remek hírnek minősítette.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik