Az elmúlt években a kábítószerekkel kereskedő bűnözők egyre kreatívabb módokat találtak arra, hogy hogyan juttathatják el a legszervezetebben és legbiztonságosabban a terméküket a fogyasztókhoz. A dílerek figyelme egyre inkább a gyorséttermekre irányult, ahol a vásárlási folyamatot egyfajta elosztórendszernek tudták használni.
A Buger King után most egy New York-i McDonald’s bukott le azzal, hogy megpróbáltak drogot, egészen pontosan kokaint árulni. A bronx-i étterem a menük zacskójában rejtette el a fehér port tartalmazó tasakokat, így került a kábítószer a vásárlókhoz.
A profin működő rendszert egy 26 éves férfi, Frank Guerrero építette fel, aki az egység vezetésének tudta és beleegyezése nélkül árult drogot. A nyomozásból kiderült, hogy Guerrero a kokaint az étterem mosdójában, a szappantartó belsejében tárolta, majd mikor szüksége volt rá, kiszaladt érte és belecsempészte a menübe.
A nyomozók azután csaptak le a dílerre, miután az egyik rendőrnek összesen nyolc ügyleten keresztül megpróbált több mint 10 ezer dollár értékű kokaint eladni.
Az eset után Guerrerót letartóztatták, kábítószer birtoklásával és kereskedéssel vádolják. Letartóztatták a férfi barátnőjét, a 24 éves Leidy Cabral Castillót is, aki bűnpártolással gyanúsítanak.
A tengerentúlon nem először próbáltak kokaint árulni éttermeken keresztül, szintén ezzel az anyaggal buktak le a Papa John’s pizzérialánc dolgozói is 2016 nyarán.
Kiemelt kép: Special Narcotics Prosecutor/New York