Élet-Stílus

Hisz az összeesküvés-elméletekben? Akkor önimádó!

24.hu
24.hu

2016. 03. 09. 12:11

Hajlamosabbak elhinni a különféle konteókat azok, akiknek rossz az önbecsülése és/vagy önimádók – számol be a Daily Mail.
Korábban a témában:

A Kenti Egyetem kutatói három felmérést is készítettek több száz résztvevő segítségével, melyek kimutatták: a negatív pszichológiai jellemvonások erősen kötődnek a konspirációs teóriák elfogadásához, ugyanakkor ezek ok-okozati összefüggése nem derült ki.

Az első kérdőív egyértelműen kimutatta, hogy aki szerint a saját kormánya képes lenne terrorista cselekmény elkövetésére saját állampolgárai ellen, az vagy önimádó vagy alacsony az önbizalma. A kutatás vezetője felhívta rá a figyelmet, arra ugyanakkor nem kaptak választ, hogy az egyének „hitét” a saját felfújt önképük vagy a „kollektív önimádat”, azaz a velük egy hitet osztók, a csoport tisztelete okozta.

A második kérdőívben az önbecsülés nélküli önimádókat vizsgálták, akikről kiderült, hogy kollektív önimádat nélkül is nagyobb eséllyel fogadták be a konteókat. A harmadik felmérés pedig arra mutatott rá, hogy az önbizalomhiányban szenvedőket erősen hajtja egy, az emberek elleni ellenszenv.

Matematikai alapon is belerúgtak az összeesküvés-elméletekben hívőkbe

Amellett, hogy a fenti kutatások kimutatták: az összeesküvésekben hívők gyakran bírhatnak rossz jellemvonásokkal, a bulvárlap cikke felidézi, hogy a matematikusok is beléjük rúgtak. Mi is hosszasabban számoltunk be róla: David Grimes, az Oxfordi Egyetem tudósa matematikai alapon cáfolta a legdivatosabb elméleteket, mint a chemtrail és a megrendezett holdra szállás.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.